B1: ‘We komen niet uit de gevangenis hoor…’

2 februari 15:15, de zon schijnt en iedereen is lekker uitgeslapen en klaar voor een nieuwe wedstrijd. Vandaag naar Tiel, drie kwartier rijden dus.

Na drie kwartier in een onverwachtse hagelbui dubbele regenbogen te hebben gespot, zijn we dan eindelijk in Tiel. Klaar om die 2 punten te pakken.

Floor en Casper vertelden ons elke keer te kijken of je kon schieten als je de bal had (in de aanval natuurlijk!), zodat er elke keer dreiging was voor de tegenstander, en verder het standaardpraatje (voorverdedigen blablabla…). We moesten Tiel natuurlijk wel even aanpakken, want dan zouden we derde staan en ongeslagen in 2013 blijven.

De wedstrijd

Misschien lag het aan de dubbele regenbogen, misschien aan de scheidsrechter of misschien dat we thuis met 13-4 van Tiel hadden gewonnen, maar we kwamen al snel 2-0 achter te staan. Gelukkig scoorden Lindsy en Jurriën (met 1 hand!) allebei daarna en kwamen we weer gelijk. Tiel kreeg veel vrije ballen en strafworpen, want de scheidsrechter had het niet zo op het fysieke gedeelte van de sport. Een kleine aanraking van onze kant werd al snel bestraft (hij wilde ons ook niet uitleggen wat we precies fout deden).

Helaas scoorde Tiel weer twee keer, maar kwamen we dankzij twee schoten van Lindsy en Jeroen weer gelijk. 4-4. Tiel scoorde er daarna weer twee, maar gelukkig kon Jeroen het met zijn korte kansje met 1 hand weer een beetje compenseren. 6-5. Tiel scoorde er nog twee, maar Jesse scoorde gelukkig ook nog een korte kans voordat de rust werd ingefloten. Tussenstand: 8-6.

Rust

In de rust werd al snel duidelijk dat iedereen zich ergerde aan de scheidsrechter en sommigen zelfs bang van ‘m werden, omdat hij nogal boos overkwam als ie iets zei. Floor had genoeg van dat gezeik over de scheidsrechter, anders zouden we worden gewisseld (hoewel ze zelf ook bang voor m was geworden nadat ze vroeg waarom Tiel ALWEER een vrije bal kreeg). Maar we mochten niet meer over de scheidsrechter praten dus dat doe ik nu ook niet meer anders word ik a.s. zaterdag alsnog gewisseld!
We gingen de tweede helft in met het gevoel dat we dat Tiel wel even in zouden maken en laten zien wie hier nou echt beter was. Nou, dat lukte!

Meteen zaten er na de rust vier schoten in van Jurriën, Jeroen, Jesse en Ayo. Hoppa! 8-10. Tiel bleef natuurlijk wel vrije ballen krijgen en scoorde er ook een. 9-10. Jeroen scoorde een schot, maar Tiel kreeg weer een strafworp. 10-11. Nu moesten we toch echt weer gaan scoren en dat gebeurde ook. Jesse scoorde een doorloopbal en Jeroen gooide er nog even 2 schoten in (nr 6?!). Gelukkig was nu wel duidelijk dat we de tegenstander dan ook echt niet mochten aanraken bij een doorloopbal dus deed Lindsy ook niet toen haar dame er een nam, want ze wilde natuurlijk niet weer een strafworp tegen krijgen. Helaas scoorde ze deze wel. De tijd was om en de scheidsrechter floot af. Eindstand: 11-14. Toch maar mooi die tweede helft met 3-8 gewonnen.

Nadat we scheidsrechter duidelijk hadden kunnen maken dat we niet uit de gevangenis kwamen en dat hij ook op een normale manier tegen ons kon praten konden we rustig naar huis gaan en genieten van onze overwinning EN dat we nu 3e staan in de 2e klasse! A.s. zaterdag een thuiswedstrijd tegen Rheko B1 om 13:15 dus kom allen kijken!