Gelijkspel voor E1 en E2

De E1 en E2 begonnen met het nieuwe jaar met een gelijkspel. Beide ploegen kwam knap terug van een achterstand. Voor de E1 betekende dit het eerste punt in de hoogste klasse!

E1: Ongeslagen in 2013!

We zijn het jaar mooi begonnen en hebben het eerste punt binnen. Dat zag er niet naar uit in het begin. Het was allemaal weer even wennen; de eerste aanval van TZ leverde al meteen een doelpunt op en al snel was het zelfs 0-2. Onze verdediging lukte het best om de bal te onderscheppen maar we kregen hem niet goed naar de aanval en dan gaat het een keer mis. In de 2e helft waren de rollen omgedraaid en dat was opmerkelijk want deze tegenstander was net zo sterk als de 5 voorafgaande teams. Ook TZ kreeg de bal niet meer naar de aanval, maar in dit geval kwam het niet omdat ze veel balverlies hadden, daar letten ze wat beter op dan wij. Maar wij verdedigden zo goed uit (zoals dat heet) dat het heel lang duurde voordat de bal in hun aanval kwam. Ze waren daarom niet gevaarlijk maar hadden wel de bal. Het leek op een patstelling met dat verschil dat wij er in gingen geloven; Andre verkleinde de achterstand met een mooi schot; 1-2 en Mats wist de stand naar 2-2 te tillen onder de korf. Ilse was nog voor de wedstrijd resoluut; “spekkies voor gescoorde doelpunten zijn niet genoeg, ik wil winnen!”. Van afstand scoorde ze 3-2 met nog 4 minuten te gaan. Het werd toch nog 3-3 door een half uitgevoerde overname actie, maar het was al heel mooi dat jullie dat in de verdediging gewoon doen; zowel op de eigen tegenstander letten maar ook op die van je vakgenoten en als het moet, ingrijpen. Het is een echte teamsport.

Hans de Wind

E2: Gerechtigheid

Na een lange kerstvacantie begonnen we uitgerust aan de belangrijke wedstrijd tegen Arena, Isa was helaas verhinderd. Lois, Sebas, Jacco en Floor begonnen in de aanval, Rein, Marten, Repke en Zahra in de verdediging.

De aanval leverde prima werk en creëerde veel kansen maar helaas geen doelpunten. Ook de verdediging leverde goed werk,Rein onderschepte wel 3 ballen in 5 min.Ook na de vakwissel is Synergo duidelijk beter maar tgen de verhouding in scoort Arena op de valreep 1-0 (’18).

In de 2e helft kwam Rick er in voor Jacco, wij bleven de sterkere partij.Floor had het moeilijk met haar tegenspeelster, een lange en snelle meid, maar deet het toch heel goed. Na de vakwissel kwam Jacco er in voor Lois en volgde een indrukwekkende serie aanvallen, helaas zonder doelpunt. In de ’36 min viel ook nog de 2-0, maar we pakten gelijk de aansluitingstreffer (’37 min Rein). In de spannende slotminuten scoorde Rein ook nog 2-2 (’39) en dat was ook de eindstand. Helaas niet gewonnen, de kansenverhouding was ca 30-5 ! Toch heel goed gespeeld, ook het kampioenschap is nog niet buiten bereik. Man van de match was dit keer zeker Rein.