Helaas verlies tegen Viko

Afgelopen zaterdag speelde de A1 tegen Viko A1. Het zou een moeilijke en zware wedstrijd worden, wij stonden namelijk samen met Viko op een gedeelde eerste plek. Onze A1 vertrok om 11 uur naar Vianen.

Toen we aankwamen herkenden we al meteen een aantal spelers van voorgaande jaren. De vorige wedstrijd had Marc informatie opgezocht over onze tegenstanders op internet en nu bleek dat een aantal spelers uit ons team dat zelf had gedaan. We kenden onze tegenstanders dus al een beetje voordat we de wedstrijd begonnen. Tijdens de voorbespreking vertelde Marc dat we niet al te veel druk op onszelf moesten leggen. Voor iedereen voelde het als een heel belangrijke wedstrijd, omdat we graag op de eerste plek wilden staan. Het zou zwaar worden, maar als we gewoon speelden als normaal maakten we een goede kans om te winnen. Door de muziek tijdens het inschieten werd iedereen nog een beetje extra opgepept en waren we klaar om de wedstrijd te winnen.

Eerste aanval: Ilan, Rik, Mirjam, Sjoukje
Eerste verdediging: Janneke, Jolien, Lennart, Erik
Reserves: Ruben, Jesse, Ayo, Lindsy, Jeroen, Rinske

De wedstrijd begon en vanaf de eerste minuut was het superspannend. Al na 36 seconden scoorde Mirjam het eerste doelpunt voor ons en stond het 0-1. Snel werden er nog twee doelpunten gemaakt, 0-3 voor Synergo. Helaas werd het daarna 3-3 gelijk door een aantal doelpunten van Viko. Daarna ging het hard; met rust stond het 9-6.

In de rust vertelde Marc dat we gewoon moesten spelen zoals altijd, omdat we hier veel kansen uit konden halen. Ondanks de achterstand konden we nog zeker winnen.

Beide partijen begonnen fanatiek aan de tweede helft, het was duidelijk dat iedereen heel graag wilde winnen. Dit resulteerde in enige irritatie tussen Ilan en zijn tegenstander, maar ondanks dat hielden we Viko goed bij en maakten we het verschil steeds kleiner. Lindsy en Ayo kwamen erin voor Jolien en Mirjam. In de laatste vijf minuten stond het 10-9, die laatste minuten waren zenuwslopend. Jesse kwam erin en scoorde meteen zijn eerste bal; 10-10. Hierna scoorde Viko helaas nog hun laatste doelpunt, waardoor de wedstrijd eindigde met 11-10.

Jammer genoeg dus met een puntje verschil verloren, maar de volgende keer als we thuis tegen hen moeten, winnen we zeker! Het publiek en de wissels van de B1 bedankt! Volgende week spelen we om 14:15 tegen Fortissimo in de Dreef. Zij staan een plekje onder ons, dus dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden.