Erkenning voor korfbal als topsport

De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF heeft voor de komende vier jaar het subsidiebedrag voor de korfbalbond flink verhoogd. 

De komende jaren kan de korfbalbond een bedrag van 320.000 euro per jaar verwachten, 31 procent meer dan nu het geval is. Met het bedrag betaalt de korfbalbond de programma’s van de nationale korfbalteams. Het nationale korfbalteam draait inmiddels een full-time programma in de aanloop naar internationale toernooien en traint dan zes keer per week.

Het is een bevestiging dat het goed gaat met de ontwikkeling van korfbal als topsport. De doelstelling van de korfbalbond is om korfbal de komende jaren te laten uitgroeien tot een Olympische programmasport. Korfbal behoort, samen met sporten als zwemmen en hockey, tot de elf Nederlandse podiumsporten.

De prestatie is extra krap, omdat het aantal topsportprogramma’s waarin NOC*NSF investeert wordt teruggebracht van 180 naar 55. Een aantal bekende olympische sporten, zoals badminton en volleybal, ontvangen vanaf volgend jaar veel minder geld of zelfs helemaal niets meer.

Meer weten over de toewijzing van de NOC*NSF-gelden? Bekijk de toelichting van de sportkoepel.

Meer weten of korfbal als topsport? Bekijk het beleidsplan van de korfbalbond.