A1 wint voor de vijfde keer op rij

Zaterdag 24 november was de tweede competitiewedstrijd van de A1 tegen Nova A2. De A1 won voor de vijfde keer op rij!

Ik moest die dag vroeg opstaan om de E3 te coachen. Helaas hadden ze net met 4-3 verloren, ze hadden wel een top wedstrijd gespeeld! Om kwart over 1 moest de A1 verzamelen en was heel het team in de zaal om zich voor te bereiden op de wedstrijd.
Na het inschieten, gingen we naar de kleedkamer voor de voorbespreking. Met heel het team zaten we in de kleedkamer vol spanning te wachten tot meneer de trainer, Marc, ook zou komen. Marc vertelde dat we goed in de ballijn moesten verdedigen en ons goed moesten concentreren en voorbereiden op de wedstrijd. Iedereen was klaar voor de wedstrijd.

Opstelling:
Aanval: Rik, Ruben, Sjoukje, Jolien
Verdediging: Erik, Lennart, Rinske, Janneke
Wissel: Ilan, Mirjam

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. De aanval begon goed en na 26 seconden scoorde Jolien al het eerste doelpunt. Dit was nog maar het begin. Na 15 minuten stond het al 5-1. Dit beloofde een goede wedstrijd te worden. We schoten zuiver en scoorden veel. Plotseling ging het minder goed dan in het begin. We speelden nog steeds erg goed, maar ondanks veel mooie kansen scoorden we niet meer. Helaas hield de verdediging het niet helemaal dicht en met de rust stond het 5-4.

In de rust werd ons weer moed in gepraat, en we moesten blijven vertrouwen dat we weer zouden scoren. Met nieuwe moed gingen we het veld weer op voor de 2e helft.

Toen begon de tweede helft, we wisten dat we beter waren dan Nova en makkelijk konden winnen. Alleen moesten we wel scoren. Helaas ging het in het begin van de 2e helft niet veel beter en voor we het wisten stonden we 6-6 gelijk. Gelukkig scoorde rik weer een mooi afstandschot en de wedstrijd was weer gekeerd. Met de support van onze reserves op de bank begon iedereen er weer in te geloven. De verdediging zat goed in de ballijn en liet geen doelpunt meer door. Ook de aanvallen liepen stukken beter en we scoorden weer. Het stond 9-6. Alleen waren er nog wel een paar tegenslagen. Eerst ging Jolien bijna door haar enkel, gelukkig viel dit erg mee en kon ze verder spelen. Rinske had minder geluk, want 5 minuten later verzwikte Rinske haar enkel en kon ze niet meer lopen. Mirjam stond al klaar om in te vallen en we konden weer verder. We hielden onze concentratie en uiteindelijk stond het 13-6. We waren allemaal super blij, dat we nog zo dik hadden gewonnen. Na een zwaar veldseizoen was dit al onze vijfde winst op rij. Dit belooft een goed zaalseizoen te worden!!