De vervloekte 1 van de D2

Na een zware veldcompetitie wisten de meiden van Synergo D2 een meer dan verdiend gelijkspel neer te zetten. Onze tegenstander was het beruchte Victum, dat de sporthal in kwam met ook een meidenteam.

Victum had twee weken geleden hun eerste punten gehaald en ze dachten dus dat ze de punten mee naar Houten konden nemen. Gelukkig dachten wij hier anders over!

Helaas begonnen wij de eerste helft een beetje slordig. Victum begon wel goed en we kwamen dus op achterstand. Voor de wedstrijd hadden we afgesproken dat we vooral heel veel lol zouden maken vandaag en dat was zeker terug te zien. Ondanks een paar verkeerde passes deden de meiden heel erg hun best en Victum had het dus zeker niet makkelijk tegen ons.

Hajar speelde haar eerste wedstrijd en deed het heel erg goed. Ze maakte het haar tegenstander heel erg moeilijk en schoot de bal er zelfs in! Helaas keurde de scheidsrechter deze af en vond dat het verdedigd was. Maar deze ‘goal’ gaf de meiden wel een kick; ze begonnen heel goed aan te vallen en lieten zien dat ze er echt voor wilde gaan. De ruststand werd 0-3 voor Victum.

Doorgaan!

In de rust hebben we tegen de meiden gezegd dat ze zo door moesten blijven gaan en vooral veel plezier moesten blijven maken. Nadat we alle handen bij elkaar hadden gestoken en met z’n allen een strijdkreet hadden geschreeuwd, begonnen we de tweede helft weer met goede moed!

En inderdaad, ouders vroegen aan ons na de wedstrijd wat we ze hadden gegeven in rust, want de meiden speelden de sterren van de hemel! Goede aanvallen, sterke verdedigingen, veel inzet en heel veel plezier. Dat is wat we terug zagen in de tweede helft. De meiden wisten 4 keer te scoren in één helft en kregen nog maar 1 goal tegen! Hajar maakte zelfs haar eerste officiële doelpunt! De tweede helft hebben we dus gewonnen met 4-1!

Ja!

Toen het fluitsignaal voor eind van de wedstrijd klonk was iedereen door het dolle heen. Iedereen was blij en de meiden kregen een staande ovatie van het publiek. Het was gelijkspel (4-4), maar voor ons voelde het als een overwinning!

We hadden nog nooit meer dan 1 doelpunt gemaakt in een wedstrijd en nu hebben we er zelfs 4 gemaakt! Eindelijk over die vervloekte 1 heen. En hopelijk volgen er nog veel wedstrijden zoals deze.

Synergo D2 bedankt voor deze geweldige wedstrijd, Nomi en ik zijn trots op jullie! Alle ouders van de meiden de D2 ook bedankt dat jullie er altijd weer bij zijn en ons zo blijven aanmoedigen!