Synergo B1 wint van DVO

Onze tweede competitiewedstrijd was thuis tegen DVO B3. Waar we vorige week na een hele spannende wedstrijd  met 1 punt verschil verloren hadden bij DUKO, wilden we nu laten zien dat we met goed korfbal ook wedstrijden kunnen gaan winnen!

Floor was er helaas niet bij omdat ze bij het 1e mee moest spelen (en winnen als Floor en niet bij kan zijn, is soms een heeele opgave). Zou dat dan toch aan de andere coach liggen?

Het begin

De eerste helft begonnen we gelijk goed! Ayo had de bal er na 5 seconden al in liggen!!. Natuurlijk met wat hulp van ‘Marcel’. De stand 1-0 voor de B1. Jeroen en Jesse hadden ondertussen het 2e en 3e doelpunt gemaakt maar helaas bleef DVO ook goed meescoren. Daarmee kwam de stand na 15 min op 3-3. DVO kwam beter in zijn spel en liep toch wat makkelijk uit naar 3-7.

Mooiste doelpunt

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam dan net voor rust van Ruben. Waar hij de bal naast zich kreeg bij de doorloopbal, nam hij hem met 1 hand en scoorde! Helaas is hier geen herhaling van beschikbaar, maar Ruben zal dit vast nog wel vaker doen. Charlotte speelde de 1e helft gewoon mee met haar schouderblessure en 2 zakken vol pijnstillers (waar we eerst dachten dat het snoepjes waren). Topinstelling!

Met rust stonden we dus 4-7 achter en ja 4 doelpunten in de 1e helft is eigenlijk wat weinig. Dankzij hulp van Marc, die nog even duidelijk vertelde dat we van DVO echt niet hoeven te verliezen, gingen de Btjes vol vertrouwen de 2e helft in.

Vervolg

De 2e helft begon en we wisten dat we toch echt een tandje er bij moesten zetten om terug in de wedstrijd te komen! We waren feller op de bal in de verdediging waardoor we veel ballen onderschepten. We kwamen helemaal terug tot 7-7 en daarna stonden we zelfs even voor met 8-7! Lindsy en Ayo waren lekker op schot waarbij Ruth een groot aandeel in had!

DVO bleef echter ook scoren waardoor we de laatste 10 a 15 minuten moesten knokken om de voorsprong vast te houden. Jurrien, onze aanvoerder, gaf een andere wending aan de wedstrijd door de belangrijke 11-9 te maken. Mirjam viel de laatste 10 minuten in voor Sarah, die in deze wedstrijd geweldig heeft staan aangeven en afvangen. Mirjam scoorde een schot waardoor we op 12-9 kwamen. In de de laatste minuten waar we er nog eens 2 bij hadden gescoord, kwam David in het veld.

Doelpunt! Nee toch niet

Er was wat twijfel of we David er nog in zouden zetten, maar hij wilde ZO graag scoren. In de laatste minuut scoorde David ook. Maar helaas was het verdedigd (Ik heb hem toch maar bij de scores gezet omdat het zo’n geweldige goal was). Uiteindelijk hebben we de wedstrijd dus gewonnen met 14-9 en dus eigenlijk de 2e helft met 10-2 gewonnen hebben. Je ziet dus wat je kan doen om een wedstrijd om te draaien door alleen al een geweldige instelling en doorzettingsvermogen.

Als trainer en coach ben ik echt trots op jullie, hou dit vol!

Doelpuntenmakers. Ayo 3, Lindsy 3, Jesse 3, Jeroen 2, Mirjam 1, Jurrien 1,Ruben 1. (David scoorde er ook 1, maarja helaas telde die niet)