S1: De Reservebank is van grote waarde

Zaterdag een wedstrijd spelen in Leiden, tegen een ploeg die de dagen voorafgaand volop had gefeest. Hoe ga je dat aanpakken? Gefeest, hoor ik u denken. Ja het was 3 oktober namelijk Leidens ontzet….

En wij moesten tegen Pernix, een Leidse korfbalvereniging. Een tegenstander die stijf bovenaan staat en elke tegenstander haar wil oplegt. Tot nu toe is er nog niemand in onze poule geweest die er tegen kon winnen of zelfs maar gelijk spelen. Wij staan puntloos onderin en wisten van geen enkele ploeg te winnen of gelijkspelen. In dat opzicht waren er overeenkomsten. Maar daar houd het echt mee op.  Zo hadden wij onze ‘’ster’’ spelers(sters) rust gegund. Die kunnen dan in onze laatste wedstrijd thuis zondag 14 oktober aan de bak. Dan heb je als coach een reservebank waar een paard de hik van krijgt.

Dan heb je het geval pech…. Met de opmerking dat korfbal een mooie sport is, maar ook blessuregevoelig. Na 5 minuten of misschien wel minder viel Suzanne zo hard op haar knie dat 10 minuten later verder spelen uitgesloten was.  Het was niet de enorme schaafplek op haar knie die het verhinderde, maar haar knie werd 2x zo dik en stijf. Maar we hadden een reservebank… dus wisselen. Een enorme tegenvaller voor Suzanne was het resultaat, we wensen haar ook heel veel sterkte met het herstel.

De eerste 20 minuten liet Synergo zien niet voor spek en bonen naar Leiden te zijn gekomen (iedereen in Leiden zat vol met Hutspot, Haring en Wittebrood). We sSpeelden een spel waar Pernix even geen antwoord op had. Helaas waren wij wat nonchalant met onze kansen en Pernix juist scherper. Waar bij ons de bal net uit de korf draaide, viel die bij hen wel goed. Ruststand 10-3.

Rust

Floor gaf aan dat haar enkel wat te veel hinder gaf. Dus wederom een beroep doen op de reservebank. Na even wat punten te hebben aangehaald in de rust en de ploeg toch het gevoel te geven dat het kan en dat het anders moest dan de eerste helft.  En dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Wat een ander Synergo was dat in de tweede helft! Niet dat we de wedstrijd zouden gaan winnen, maar we kwamen serieus dichterbij.

Toen kon je zien dat de klasse van Pernix ons te machtig werd. Ook was heel duidelijk de invloed van het publiek, 2x op geschreeuw van het publiek gaf de scheids een strafworp. Ook werden hun ‘eigen’ spelers opgejut. Niet dat wij daar veel last van hadden, maar de leidende man die dag wel zeker.

Synergo heeft een prachtige tweede helft gespeeld. Als we de tweede helft tegen Pernix en de eerste helft tegen SDO bij elkaar voegen…, dan hebben we de wedstrijd van ons leven en spelen we Dubbel zes ’66 komende zondag 14 oktober helemaal van hot naar her en weer terug.

Uitslag deze zaterdag: 22-12. Het zou eens geweldig zijn als we zondag ook voor een groot aantal supporters kunnen laten zien dat we echt wel thuishoren in de tweede klasse!! Komen jullie?? Als is het om onze reservebank te bewonderen.