S1: Oef, dat was even wennen

Nieuw veld, andere ondergrond, nieuwe tegenstander, andere spelers, andere supporters. Kortom, het was allemaal wel net even anders.

De tegenstander DKB uit Best was onze tegenstander. Op voorhand hadden we er flink veel vertrouwen in. We zouden het tactisch iets veranderen. Een spelletje wat we niet graag spelen, maar indien nodig, moet het maar.

We kwamen netjes op voorsprong, zoals gepland. Maar toen was het ineens helemaal weg. Vertrouwen was weg, we vonden elkaar niet meer. Er kwamen onderling wat barstjes in het vertrouwen, wat door de weerbaarheid weer snel werd opgelost. DKB had het prima voor elkaar. Het is zeker niet het korfbal wat leuk is om te zien. Zeker niet voor de grote getale aanwezige supporters. Dat achterverdedigen hadden ze tot kunst verheven. Het werkte voor hen uitstekend. We werden in een korte tijd uit de wedstrijd gespeeld. 2-10 met de rust.

Het tweede gedeelte

Met wat tactische aanpassingen en hier en daar een wissel, was de tweede helft iets meer een wedstrijd. Maar de einduitslag gaf uitstekend weer wat de verhoudingen waren deze speeldag op een tijdelijk veld: 5-15!! Nee Synergo 1 was helemaal niet in goede doen en je zag niets terug van waar we de laatste wedstrijden zo goed in waren. Strijdlust.

Vorige week speelde we tegen SDO (veldhoven) toen waren we echt beter. Stonden gewoon met 1 punt voor met nog 3 minuten te spelen. Helaas ging het net fout. Ook weer door dat vermaledijde achterverdedigen.

Oké, het is effectief gebleken en je weet vaak er toch door te winnen…. Maar…. Is dat dus nu het ‘nieuwe’ korfbal van tegenwoordig? Mensen toch, het publiek wil toch ook wat. En wat te denken van de spelers. Het is toch niet waar je voor bent gaan korfballen??f is het dan toch die derde helft en het gemengd douchen waar onze vriend Johan Derksen zo graag over praat. Laat ik dan een discussie opwerpen, dat er eens meer gekeken moet worden om korfbal een kijksport te laten worden. Dus stop dat achterverdedigen of… toch maar niet?? Winnen is toch waar we het allemaal voor doen!! Dan maar tegen Pernix uit Leiden.