Synergo 5 en (tegen)doelpunten

Daar sta je dan, bal in je handen, je voet net achter het streepje, in je eentje voor de paal, iedereen op afstand, alle ogen in de omgeving op je gericht, doodse stilte en het besef dat dit de laatste goal in de wedstrijd kan zijn.

Vorige week deed deze situatie zich voor bij het 5e, waarbij ene Sander Ha. de persoon in kwestie was. De afloop van dit moment bij gelijke stand is terug te vinden in het verslag van vorige week.

Waarom deze terugblik? Dat is eenvoudig te verklaren, het einde van de wedstrijd heeft vele overeenkomsten met het einde van de wedstrijd van Synergo 5 van deze week. SGV 2 was de tegenstander deze week en bij deze het verslag van de laatste minuut van de wedstrijd deze week.

Daar sta je dan, bal in je handen, je voet net achter het streepje, in je eentje voor de paal, iedereen op afstand, alle ogen in de omgeving op je gericht, doodse stilte en het besef dat dit de laatste goal in de wedstrijd kan zijn. Deze week doet deze situatie zich voor bij het 5e, waarbij ene Sander S. de persoon in kwestie was. De afloop van dit moment bij gelijke stand (als alleen de doelpunten van de 2e helft geteld worden) is helaas gelijk aan de situatie van vorige week.

De wedstrijd

Ok, genoeg grappen gemaakt over de gemiste stippen. Deze week was SGV 2 de tegenstander van Synergo 5. We hadden nog een vieze nasmaak overgehouden aan de wedstrijd tegen Tiel van vorige week. Die wedstrijd kwam misschien uit op een strafworp op het einde, maar eigenlijk had de beslissing veel eerder moeten vallen in ons voordeel. Gelukkig liep deze week alles weer lekker en konden we met frisse moed beginnen tegen SGV.

Doelpunten

SGV lijkt de ploeg die op het kampioenschap af aan het gaan is, alles ruim gewonnen tot nu toe. Dit bleek nog niet uit de eerste 10 minuten van de wedstrijd, waar wij duidelijk de beste kansen hadden, maar helaas niet de afronding vonden. Bij de eerste vakwissel was de stand daarom ook 1 – 1. Hierna werd echter heel snel duidelijk waarom SGV zoveel doelpunten maakt, één heer is verantwoordelijk voor zowat alle doelpunten met afstandschoten, die na de 1 – 1 in de aanval belandde. Binnen no time kijken we tegen een 3 – 8 achterstand aan. Helaas kunnen we nu pas ons zo opstellen dat Lionel Messi in bedwang wordt gehouden. We gaan de rust in met een 6 – 12 achterstand, nadat we ons iets wisten te herpakken in het laatste kwartier van de eerste helft. Vanaf nu vergeet ik deze stand echter.

Vergeten ruststand

We hebben vanaf nu de wedstrijd onder controle en weten een 4 – 2 voorsprong op te bouwen in de 2e helft, door goede goals van Kim, Lotte, Pieter en Sander S. Na dit goede eerste kwartier, zakt het helaas iets in pakt SGV zich iets terug en weten ze de 4 – 2 om te zetten in een 4 – 6 stand (voor de 2e helft nog steeds). Nu zijn nog 10 minuten te spelen en weten we de boel helemaal dicht te gooien in de verdediging. We pakken snel al de 2 goals terug (ik weet er een in te gooien en Pieter ook), waardoor de 2e helft op 6 – 6 komt. En ja hoor, in de laatste minuut krijgen we weer een stip. De uitkomst hiervan is hierboven te lezen.

Nu is het plaatje iets wat rooskleurig opgeschreven en hebben we vrij ruim verloren met 12 – 18, toch waren er momenten dat we de boel goed op slot wissen te gooien tegen een erg makkelijk scorende tegenstander. De wedstrijd bij SGV kan daarom in mijn ogen ook nog alle kanten op gaan. Oh ja, de goals in de eerste helft waren van Pieter, Eva, Wendy, Sander S., Sander Ha. en Kim. En de gemiste strafworp op het einde van Sander S.? Ja wat wil je, als je sinds mei dit jaar al niet een bal in je handen hebt gehad en je ook nog jezelf een maand lang hebt uitgehongerd. Dan mag je best een strafworp missen. Ik pleit dan ook dat deze niet wordt opgenomen in harde Synergo-statistieken.