Integreren in S5

Wedstrijdkorfbal, minimaal 1x in de week trainen, eventueel twee, schoonmaken en af en toe eens een verenigingsklusje. Allemaal zelf aangekruist op het TC-enquête formulier dus die (wederzijdse) verwachtingen waren duidelijk.

Dat je ook goed gebekt en enig gevoel voor ‘humor’ moet hebben om in S5 te kunnen spelen, stond niet vermeld. Dat is dan even aftasten tijdens de eerste ontmoeting, maar het integreren van de nieuwe teamleden lijkt een succes te worden.

De wedstrijd zelf dan. Ondanks dat Sander en Lotte in het hooggebergte van Peru verblijven en Xander na de nederlaag van vorige week ook zijn vakantiekoffer heeft gepakt, vond de coach S5 compleet. In de voorbespreking werd nog even teruggehaald waarom vorige week niet gewonnen was, positief coachen heet dat.

De start

Uiteraard werd er goed naar de instructies geluisterd om vervolgens op een tempo, passend bij het weer, in te schieten. Dit leverde een fikse waarschuwing op. Ook prestatie telt bij S5. Met de laatste woorden van de coach in het achterhoofd ging het 1e aanvalsvak van start en noteerde de 1-0 op het scorebord.

Toch was het tegenstander Victum dat na tien minuten brutaal de leiding nam. Echter, door sommige S5’ers was er de afgelopen week zo serieus en intensief getraind, dat dit snel gerepareerd werd. Mede dankzij de jongste aanwinst van het team kon er met een 9-3 tussenstand gerust worden. Een ‘luxe’ en voor een aantal S5’ers even wennen. De rust stond dan ook in het teken van het uiteen zetten van de mogelijkheden waardoor het alsnog ‘mis’ zou kunnen gaan.

Ieks?!

Helaas hadden de meeste S5’ers meer oog hadden voor de boxershort van een niet nader te noemen persoon (is het niet de bedoeling dat clubleden de tegenstander afleiden?) en was het Victum dat met een stip (mis) en een doorloopbal tot een paar gevaarlijke acties kwam.

Met de aanmoediging vanaf de bank om het verschil toch zo groot mogelijk te maken, werd er vanaf de twaalfde minuut weer volop gescoord door S5 met uiteindelijk een prachtig resultaat: 16-5.

En daarna

Na deze klinkende overwinning werd de resterende energie (voor de meesten dan) aan het schoonmaken van de kantine en kleedkamers besteed. Om vervolgens schoon en voldaan door Ewoud voorzien te worden van patat met!

Maaike.

 

NB 1: nog een tip aan mijn ploeggenoten: niet de training maar de wedstrijd is het belangrijkste moment om te presteren…
NB 2: voor mijn clubgenoten: S5 presents ‘DOWN THE DRAIN’, het beste schijtfeest van Utrecht op zaterdag 13 oktober in de Synergokantine. Kom ook!

 

Zie ook:

Goede start en finish voor S5
Eerste wedstrijd voor S5: winst!