Synergo bouwt aan een mooie toekomst!

Synergo timmert flink aan de weg. Steeds meer mensen weten ons te vinden. Wat staat er komend jaar te gebeuren?

Jeugdopleiding

De Synergo-jeugd groeit al sinds de fusie in 1996. De laatste twee jaar is er echter sprake van een explosieve groei bij de jongste jeugd. We starten komend seizoen met vijf E-teams (waarvan twee achttallen) en drie F-teams. Daarmee zijn we de grootste van de regio Utrecht. Het is fantastisch om al die kinderen op ons veld te zien. Organisatorisch betekent het wel een hele opgave voor de vereniging.

Korfballen is leuk als je leert. Om te leren, zijn goede trainers een must. En zie maar eens een kleine veertig enthousiaste trainers te vinden, die bereid zijn een jaar lang vrijwillig (minimaal) twee keer per week op het veld te staan én in staat zijn spelers op te leiden!

Ook dit jaar is het de JTC weer gelukt een goede en evenwichtige trainersstaf samen te stellen. Veel jonge trainers zijn gekoppeld aan meer ervaren trainers. Daarnaast doen 15 trainers dit jaar een trainersopleiding (de basisopleiding KT2 of het vervolg KT3) en hebben we de beschikking over trainersondersteuners. Daarmee zullen we ook dit seizoen weer stappen omhoog zetten.

Senioren

De TC is al maanden razend druk met de nieuwe teamindelingen. De TC verdient de complimenten voor de aandacht en zorgvuldigheid waarmee ze dit proces doorlopen. Het zal inmiddels bekend zijn: de behoefte om op zaterdag te spelen neemt steeds verder toe. Daarnaast zijn er relatief weinig dames en zijn er ook weinig dames die kiezen voor prestatiekorfbal. Het is dan ook teleurstellend dat ons tweede seniorenteam volgend jaar niet meer vast twee keer per week traint. Het streven blijft om op korte termijn terug te keren naar twee selectieteams.

Zaterdag of zondag?

In het verlengde van het bovenstaande, zal er voor het eind van het kalenderjaar een keuze gemaakt worden voor de speeldag van ons eerste. Laat het duidelijk zijn: bij Synergo zul je ten alle tijden op zondag kunnen blijven korfballen, mits er voldoende mensen zijn om teams samen te stellen.

Scheidsrechters

De groei van het aantal korfballers heeft ook consequenties voor de behoefte aan scheidsrechters, zowel voor eigen wedstrijden als voor wedstrijden die buitenshuis moeten worden gefloten (en beoordelaars!). De plannen zijn gemaakt, het is tijd om deze plannen uit te voeren! Hier zal spoedig een start mee gemaakt worden.

Fijne vakantie en tot in augustus op het veld!

Oskar
Bestuurslid Technische zaken en scheidsrechters
(Reageren? oskarvandevijverapenstaartjegmail.com)