60-punter!

Het was leuk op het veld vanavond. Ik trainde het 10e dat vandaag werd aangevuld met Gijs (die nogal trots was op een SUPERblok afgelopen zondag), Bas, Leon, Nico, Suzan en Marjolein. Ook nieuwe aanwinst Mireille was van de partij.

Een klein schotcircuitje leverde een ruime voorsprong op voor Gijs, Bas, Leon en Nico. Dus een 30-punter voorgehouden; de eerste groep die scoort won deze punten en daarmee het circuit. Wederom de 4 heren. Op verzoek daarom een 60-punter! Direct raak! Gaaf dat we bij deze druk 1 op 1 schieten!

Ik vraag me de laatste tijd af wat er zou gebeuren als we allemaal elke week een uur extra zouden schieten. Dat zijn een paar honderd schoten op een avond. Op maandbasis zijn dat er een boel meer. Ik las ergens dat een topsporter 10.000 trainingsuren nodig heeft om op de top te komen. Hoeveel schoten zouden we moeten lossen om het scoringspercentage omhoog te brengen? Trainen loont in ieder geval. In Ahoy werd het bijvoorbeeld 28-27 in de kleine finale.

Andere zaken

Ik refereer ook graag nog even aan wat andere zaken. De 240 ‘zonder scheidsrechter geen korfbalwedstrijd brieven’ leverden drie geïnteresseerden voor de werkgroep arbitrage op. Fijn! Helaas nog geen scheidsrechters, maar dat komt omdat jullie allemaal veel te bescheiden zijn. Dat komt de komende tijd wel goed. Smeer jullie fluitjes maar vast door, de werkgroep komt eraan. Op naar een heleboel nieuwe scheidsrechters komend seizoen!

De werkgroep ‘sociale contributie’ gaat begin mei van start om op de ALV met het beloofde voorstel te kunnen komen. En het is nodig. Afgelopen zondag, topdag wat mij betreft met mooi bezoek en belangrijke punten, had ik een leuk gesprek met Sjoerd, Wieke, Manon en Marc. Met elkaar wisselden we ideeën uit over hoe de club beter zou kunnen draaien, wat prestatiekorfbal spelen nu eigenlijk is en wat je mag verwachten van ‘wandelganggeluiden’. Met elkaar praten staat hierin centraal. Elkaar kennen, spreken is elkaar durven zeggen wat je denkt. Belangrijk! Ik nodig iedereen uit te zeggen wat hij denkt, mee te denken en ideeën te droppen.

Vrijdagavonden

Sjoerd heeft leuke ideeën voor de vrijdagavonden en opende recent een ‘Synergo-facebook-groep’. Top, dit soort initiatieven. Vandaag sprak ik iemand van het 10e die vroeg wat ze aan de TC zou mogen vragen. Vragen mag alles natuurlijk. Houd je niet in en spreek je uit.

Sleutel materiaalhok 

Tot slot toch nog even: wees alert op de materiaalhoksleutel. Vanavond bleek deze te zijn gestolen, omdat we deze in het hok hadden gelaten. Gelukkig hadden we nog een reserve. Zorg dat je de deur altijd afsluit, beter extra lopen dan een leeg hok.

Anne.

 

Zie ook:

Synergo wint en is helemaal terug!
Het bestuur