Synergo 1 draagt rode lantaarn over

Op een regenachtige tweede paasdag mochten onze selectieteams aantreden tegen respectievelijk HKV/OE en Atalante. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd in de strijd om lijfsbehoud.

Gelukkig ging niet iedereen naar de meubelboulevard, zodat wij ons gesteund zagen door een groot aantal supporters. Weggedoken onder een paraplu of dicht tegen de kantine aanstaand, zagen die een zeer goed startend tweede spelen.

Synergo 2

De eerste helft werd door de ploeg van Marc met verzorgd korfbal al snel afstand genomen van HKV/OE. De opgebouwde marge verdampte echter gaandeweg de tweede helft, waarna Synergo verkrampte en aan het einde zelfs geheel met lege handen stond (10-11). De teleurstelling was groot, hier hadden weinigen na de eerste helft rekening mee gehouden. Het vertoonde spel moet echter zelfvertrouwen geven, het niveau en het scorend vermogen in het eerste deel van de wedstrijd bieden voldoende uitzicht op het behalen van punten de komende weken!

Synergo 1

Het eerste moest na het verlies van vorige week tegen Zwart Wit proberen om punten te pakken tegen Atalante uit Apeldoorn. Atalante had een week eerder ruim verloren van Sparta en was in de zaal gedegradeerd. Met de wetenschap dat de wedstrijd in Apeldoorn onnodig was verloren, lag hier een duidelijke kans voor Synergo.

Beide teams hadden last van de weersomstandigheden, dit maakte het korfballen moeilijk. Atalante wist de eerste helft net iets makkelijker van afstand de korf te vinden, maar de wedstrijd was redelijk in evenwicht. Wel liet Synergo meer strijdlust en spelplezier zien, met druk op de schutters van Atalante en veel onderscheppingen. De tweede helft zou een lastiger klus worden, de Synergo-aanval kreeg letterlijk te maken met lichte tegenwind. Gewaarschuwd door het wedstrijdverloop bij het tweede, bleef iedereen geconcentreerd korfballen. De rebound werd goed verzorgd en dat resulteerde uiteindelijk in een aantal belangrijke treffers, waarbij de mooie doorbraak van Dennis (met twee handen) niet onvermeld mag blijven.

De verdiende voorsprong voor Synergo werd echter nooit groter dan twee doelpunten zodat het tot het einde toe spannend bleef. Atalante maakte kort voor tijd nog de negende treffer en kreeg in de slotseconde zelfs nog een strafworp toegekend. Gelukkig voor iedereen die Synergo een warm hart toedraagt werd deze gemist, waarna de scheidsrechter direct affloot. Een terechte overwinning (10-9) en belangrijke punten voor het eerste dat hiermee de rode lantaarn heeft overdragen aan Vakgericht.

Bedankt

De eerste thuisweekend na de zaal leverde mij als coach mixed feelings op, met winst voor 1 en verlies voor 2. Het tweede is echter op de goede weg en de punten kunnen niet uitblijven. Iedereen die reserve heeft gestaan (in weer en wind), nogmaals bedankt! Met jullie aanwezigheid (ook op de trainingen) hebben jullie een belangrijk aandeel in de winstpunten van het eerste dit weekend.

Tot slot

Supporters bedankt voor alle steun! Ik hoop dat over twee weken nog meer mensen de weg naar het veld (weer) weten te vinden. Met een negende man/vrouw is het écht lekkerder spelen, die zijlijn moet vol! Er staan op zondag 22 april bovendien vier prachtige wedstrijden voor onze club op het menu:

Om 10.00 uur start Synergo 8 tegen EKCA 5, daarna verdedigt Synergo 3  de koppositie tegen EKCA 2. Vervolgens bindt om 13.00 uur Synergo 2 de strijd aan tegen koploper Ready 2.  Het slotakkoord is weer aan Synergo 1 dat dan Vakgericht zal ontvangen.

Tot de 22ste!
Eric.

Zie ook:

Als je op tweede paasdag niet van plan bent…