B1 pakt punt

De B1 heeft het zaalseizoen goed afgesloten, de B1 wist namelijk een punt te pakken tegen de vijand en nummer 3 van de poule, Victum.

b1Victum kon niet zeggen dat het aan de voorbereiding lag, sommigen liepen al warm voordat het rust was bij de wedstrijd hiervoor (de 10-0 overwinning van de C1) en iedereen van Victum was op tijd. Bij synergo liep het jammergenoeg net iets anders, iedereen was wel op tijd, maar Sarah en Lindsy moesten invallen bij de C1, Jurriën moest de C1 fluiten en Jeroen had een bespreking over de F’jes, waardoor er maar zes mensen in de rust aan het inschieten waren.

De wedstrijd begint

Ondanks deze toch slechte voorbereiding gingen we met volle overtuiging en succes de wedstrijd in. Ayo kreeg een strafworp mee, en david stond natuurlijk klaar om deze er perfect in te leggen. Alleen wel jammer dat Victum gelijk hierna scoorde, 1-1. We gaven niet op en Lindsy kon daarom niks anders doen dan er gewoon maar even een doorloopballetje in gooien.

Maar alweer kwamen we erachter dat Victum toch behoorlijk kon schieten en het werd 2-2. En hierna kwamen we ook nog eens op achterstand, niet door een schot maar door een korte kans deze keer. Tja, dan moet David maar weer eens een omdraaiballetje scoren, 3-3. Nu liepen we uit, Lindsy kon een door Jeroen veroorzaakte strafworp scoren, en hierna scoorde Jeroen, waardoor we met 5-3 voorstonden. Jammer genoeg kregen we nog 2 strafworpen tegen, waarvan er gelukkig maar één inging. Met een 5-4 ruststand gingen we tevreden de kleedkamer in. De preek in de rust was hoopgevend, iedereen kreeg te horen dat er goed werd gespeeld, maar als we wilden winnen we er toch nog een stapje bij moesten doen.

De 2de helft

De tweede helft begon nagenoeg slecht, we kregen gelijk een strafworp tegen waardoor het 5-5 werd, en toen we voor de vierde keer op rij een strafworp tegen kregen, werd het ook nog 5-6. Lindsy kon toen eigenlijk niks anders dan maar een omdraaibal erin schieten, waardoor het 6-6 stond. De tijd begon te dringen voor de overwinning, maar die leek wel heel ver weg toen we twee doorloopballen tegen kregen die er allebei in gingen. 6-8.

Met nog twee minuten te gaan moesten we minstens nog 2 keer scoren, dit leek te veel, maar toen Lindsy gelijk een schot scoorde, bleek er nog hoop te zijn. Door goed verdedigen kon de bal bijna direct terug naar het aanvalsvak, waar de bal onder de korf in de kluts raakte. Ruben gaf (expres!) de bal een tikje naar Lindsy, wiens dame nu verkeerd stond opgesteld, waardoor Lindsy met gemak de 8-8 kon maken, en een half minuutje hierna klonk het eindsignaal alweer.

Even alles op een rijtje

– Ayo kreeg een leuk verjaardagscadeau.
– We kregen 4 strafworpen tegen, we kregen er 2 mee.
– Lindsy scoorde er 5.
– Wij mogen Victum niet.

Een goed einde van een zaalseizoen, waarvan de tweede helft van het seizoen hoopgevend is. Nu moeten we maar laten zien dat de 3de klasse op het veld toch echt te laag is.