Waarom iedereen met het tiende mee mag!

De laatste wedstrijd in de zaal was voor S10 zaterdag tegen De Meeuwen, de nummer twee uit onze poule. De heenwedstrijden was één van die wedstrijden die we eigenlijk liever hadden willen vergeten (17-1 verlies).

De doelstellingen voor deze wedstrijd waren daarom duidelijk: minimaal tachtig keer schieten, meer dan zeven keer scoren en minder dan zeventien ballen doorlaten. Anne moest werken, maar vond gelukkig gelegenheidscoach Amaris bereid om ons hierin te ondersteunen. In de voorbespreking gaf Amarins nog een extra opdracht: speel maar met lef en ontregel het spel van De Meeuwen zoveel mogelijk. De bedoeling: na de wedstrijd het veld aflopen met een opgeheven hoofd, een grote glimlach en een fijn gevoel.

Lukte dat? Niet meteen. De Meeuwen startte fel en scoorde makkelijk. In de eerste helft speelden we niet heel slecht, maar keken we toch binnen no time tegen een achterstand aan: 3-11 bij rust. Onze eigen kansen, die waren er wel, maar gingen er niet in. Dat kon feller! In de rust kregen we duidelijke tips: brutaler zijn, met name bij het afvangen (tikken is hebben!) en goed achter je schot aanlopen. Dat werkte! De tweede helft kwamen we beter in ons spel, was onze aanval langer en scoorden we meer. Resultaat: 16-8 verlies. Maar: onze doelstellingen (meer dan zeven keer scoren en minder dan zeventien tegen) hebben we gehaald en op een tweede helft die eindige in 5-5 kunnen we trots zijn.

De scores: Nomi 3, Marieke 2, Annemarije 1, Sophie 1, Anne 1. Amarins: dankjewel voor het coachen!

Tot slot nog even het antwoord op de huiskamervraag waarom ook toppers en talenten van Synergo wel eens meedoen, meecoachen of meekijken met S10: dat is gewoon hartstikke leuk! Een van de vele redenen waarom iedereen mee mag met het tiende!