Gooi je kont maar in de strijd!

Ja hoor, er was publiek! Het tiende speelde afgelopen zaterdag dan wel niet in een afgeladen Dreef, maar was hartstikke tevreden met een klein, maar enthousiast publiek.

De overige ingrediënten waren er ook: een goede training op maandag met een razend scoringspercentage, een dosis goede zin, een paar fijne invallers (dankjewel!) én een tegenstander (we waren nog evenbang, al die sneeuw..)! In de training focusten we vooral op scoren. Het opzetten van de aanval gaat steeds beter, maar zowel vorige week als in de heenwedstrijd tegen Viko (15-4 verlies) was het vooral de tegenstander die scoorde. Viko kenden we nog uit december als een geroutineerd team met een hele goede heer. Maar met onze groeiende vorm van de afgelopen weken in het achterhoofd, achtten wij onszelf zeker niet kansloos. De opdracht: scherp spelen en scoren. Fanatiek zijn en een inzet van meer dan 100%. We hadden vooral erg veel zin in deze eerste thuiswedstrijd sinds 26 november (!).

Helaas moest Nomi geblesseerd vanaf de kant toekijken, maar met Annemarije, Marieke, Juna en Casper en Sophie, Anne, Karel en Tim begonnen we aan de wedstrijd. We kwamen op achterstand, maar deze keer zagen we ons terugkomen in plaats van de achterstand verder uitlopen. Dat wekt vertrouwen en vertrouwen, dat speelt fijn! Resultaat: een tot in de laatste minuut spannende wedstrijd, waarin we net één puntje te kort kwamen om een gelijk spel uit het vuur te slepen: 6-7. Ook met invallers Sander en Sander konden we in de slotfase helaas net het verschil niet maken.

Toch hebben we de hele wedstrijd hard geknokt en lekker gespeeld. Het gevoel na de wedstrijd was dus net als vorige week vooral positief. Naar de volgende wedstrijd nemen we alleen nog wel een beetje extra snelheid mee.

Volgende week zijn we vrij, maar op 18 februari spelen we weer, om 13.00 in de Dreef tegen SGV. De toegang is die week helemaal gratis, dus kom vooral kijken (vinden we leuk)! We spelen dan met alle opgedane ervaring uit de voorgaande wedstrijden én een extra advies van Nomi in ons achterhoofd: ‘je hoeft niet zo voorzichtig te zijn hoor, gooi je kont maar lekker in de strijd!’

Dat belooft een spannende wedstrijd! Tot de 18e!

Anne van de Vijver