S10: wedstrijd, feestje en vervelend broertje

Zaterdag 28 januari 2012. Voordat Synergo zich ’s avonds in het rood hult en het vrijwilligersfeest losbarst, reist het tiende aan het einde van de middag af naar een mistig Wijk bij Duurstede. Gelukkig hadden we van die mist geen last, in de hal tegen koploper Viking.

De opdracht voor deze wedstrijd was duidelijk: de stijgende lijn in ons spel van de afgelopen trainingen en wedstrijden doorzetten. In de verdediging scherp zijn, verdedigen op de ballijn en zo veel mogelijk onderscheppen. De aanval goed opzetten, organiseren, een puntspeler uitspelen, veel schieten en scoren.

Én vertrouwen op onszelf. En juist dat vertrouwen ontbrak vlak na het startsignaal. Viking begon fel en fanatiek en wij lieten ons daardoor een klein beetje het hoofd op hol brengen. Nét niet scherp genoeg, een aantal foute passes, onzekerheid. Gelukkig herpakten we ons snel. Het tempo was hoog en dat haalde ook bij ons het beste in onszelf naar boven.

De uitslag (ehh, brr.. trrks pp.. verloren!) doet het gevoel na de wedstrijd dan ook een beetje te kort. We speelden lekker. En trouwens, als je de ene heer die zeven zuivere schoten van een belachelijke afstand raak schoot niet meetelt, valt het met die uitslag ook best mee.

Dit snelle en fijne spelletje gaan we herhalen. En wel komend weekend, eindelijk eens een keer thuis in de Dreef. En na vijf uitwedstrijden en een thuiswedstrijd waarbij de tegenstander niet kwam opdagen, is dat ook wel weer eens leuk. Viko 5 is zaterdag om 16.50 de tegenstander. En wat zouden we het leuk vinden om voor een Synergo publiek te spelen! Jullie zijn daarom allemaal van harte uitgenodigd om te komen kijken en ons aan te moedigen. Van ons kunnen jullie verwachten dat we ons uiterste best gaan doen én gaan genieten.

Met dat vrijwilligersfeest kwam het zaterdag trouwens ook helemaal goed. Het tiende was goed vertegenwoordigd. Het enige smetje op een mooi feest was de, (trouwens vaker gehoorde) opmerking: ‘goh, ik wist helemaal niet dat Oskar een zus heeft..’.

Die heeft hij dus! Ze speelt weer bij Synergo en is er nu al niet meer weg te slaan. Wat is dat korfballen toch een leuk spelletje!

Tot zaterdag!

Anne van de Vijver