Synergo wint en gooit titelstrijd open

Synergo won zondag overtuigend van Dubbel Zes en passeert daarmee de Hagenezen op de ranglijst. Daarmee is de titelstrijd in de 3e klasse I weer helemaal open.

Na de verliespartijen tegen Harga en Fiducia was er maar een optie voor Synergo: winnen. Anders zou het gat met Dubbel Zes groeien naar vier punten.

De ploeg uit Den Haag was jong en enthousiast, bewoog veel en verdedigde strak. De wedstrijd begon dan ook met twee hard werkende ploegen, maar weinig doelpunten. In de fase voor rust werd er nog wat over en weer gescoord en zo kwam er toch nog een acceptabele 7-8 op het bord.

In de tweede helft had Synergo Dubbel Zes door en haalde de angel uit het spel van de Hagenezen. De ploeg bezat veel te weinig schotkracht om de verdediging van Synergo te verontrusten. Het was wachten op een gaatje en dat kwam er dan ook. Dubbel Zes wist zich geen raad meer en vooral de bank vermaakte zich door te zeiken op alles en iedereen. Synergo liet zich echter niet afleiden en trok de wedstrijd simpel naar zich toe. De eindstand was 15-9 eindstand en Dubbel Zes had in de tweede helft nog slechts een keer gescoord.

De titelstrijd ligt door deze overwinning van Synergo weer compleet open. Synergo staat samen met Dubbel Zes, Fiducia en Conventus op een gedeelde eerste plaats. Maar ook Harga en Dordrecht staan nog dicht bij. Gezien de eerste wedstrijden lijken Fiducia en Synergo echter de voornaamste titelkandidaten. We gaan het zien in 2012!