Wat een start! Winst voor 1 en 2!

De selectie kende zondag een geweldig debuut in sporthal De Dreef en de zaalcompetitie. Het tweede knalde angstgegner OZC terug naar Rotterdam en Synergo 1 was duidelijk te sterk voor Dordrecht.

Louter nederlagen waren er tot dusver voor het tweede tegen OZC de afgelopen jaren. De uiterst geroutineerde ploeg heeft nog geen halve kans nodig voor een doelpunt. Na een halve minuut stond het via een strafworp al 0-1. Waar zou dit heen gaan…

Maar goed verdedigend werk hield Synergo in de wedstrijd en met de minuut groeide het zelfvertrouwen. Synergo begon OZC met de eigen wapens om de oren te slaan: raakschieten. Heel veel raakschieten.

Na een 7-7 ruststand, zakte Synergo 2 geen moment in. Sterker nog: de doelpuntenproductie ging alleen maar nog verder omhoog. Vooral Dennis was niet te stoppen en schoot de ene na de andere bal door de korf. Dat veldkoploper OZC nog even terug kon komen aan het einde, mocht de pret niet drukken. De eerste punten waren binnen, 17 doelpunten is top en angstgegner OZC is eindelijk verslagen!

synergo1-dordrecht1Toen was het de beurt aan het eerste. Vanaf de eerste minuut was Synergo de bovenliggende partij. Na rust groeide het gat zelfs tot vijf punten. Met wat wissels probeerde de Dordtenaren het tij nog te keren, wat heel even ook leek te lukken. Net op tijd was Synergo echter bij de les en liet het Dordrecht kansloos. De 16-12 eindstand was een terechte en de eerste punten zijn binnen!

Al met al een uitstekende competitiestart voor de selectie. Dit verdient een goed vervolg: volgende week spelen S1 en S2 een uitwedstrijd in Rotterdam tegen Velox