Golvende beweging en onweer bij Synergo 3

Zaterdag speelden we tegen Animo in het altijd gezellige Geldermalsen. Nadat tweelingbroers Tom en Tom ons de weg wezen, konden we onze eerste wedstrijd in de zaal beginnen om even goed te oefenen. Zonder JW, die was helaas verhinderd door persoonlijke omstandigheden.

We begonnen de wedstrijd goed en bouwden al snel een voorsprong op. Er volgde een vlotte doelpuntenserie en we zetten in de verdediging veel druk, zoals we op de training geoefend hadden. Dit laatste had tot resultaat dat de tegenstander vooral eenschotsaanvallen had en wij dus het meeste balbezit hadden.

Onweer

Plotseling kwamen er zwarte wolken tevoorschijn, wind begon te waaien, de donder was te horen en de zaal werd keer op keer verlicht door flitsen, gevolgd door een keiharde klap. Als donderslag bij heldere hemel gebeurde er iets waar niemand op gerekend had, we niet voor gekomen zijn en een enorme domper zal zijn. Anouk grijpt naar de onderkant van haar kuit waarna ze verstijft. Iemand wist nog te melden: ‘Ze weet dat dit niet best is, ik zie het in haar ogen…’

Nu zit ik thuis, dit verslag te typen en bekijk tegelijk mijn mail. Ik hoopte dat dit spannende verhaal zou aflopen met een sisser, maar niets is minder waar. Ik open een e-mail van Anouk, waarin ik hoop dat ze uitlegt dat haar blessure mee zal vallen. Ik schrik al bij één van de eerste woorden: ‘Helaas’, waarna ze uitlegt dat haar achillespees is afgescheurd en ze vervolgens twee weken gips tegemoet ziet. Dat ze vervolgens vertelt dat ze zo vaak mogelijk zal komen kijken valt teniet aan voorgaande boodschap. Ik spreek denk ik namens het hele team: we gaan je missen meid! We missen zeker een belangrijk ingrediënt voor een succesvol seizoen en we hopen dat je zo snel mogelijk revalideert.

Terug naar de wedstrijd

Hierna merkte ik dat de spirit er duidelijk even uit was. We wisten een tijd lang minder te scoren en we lieten Animo zelfs terugkomen naar 3 punten verschil. Lizet bedankt voor het invallen, door jou konden we de wedstrijd succesvol doorzetten waarbij je nog een mooi doelpunt maakte! Na een tijdje ging het weer wat beter en sloten we nog af met enkele doelpunten. Met 4 dames en 5 heren gaan we zo de competitie in met gemengde gevoelens. Ook de golvende beweging die in deze wedstrijd te zien was moet duidelijk constanter, waardoor we over de lange termijn goed blijven presteren in plaats van in vlagen.

Tot slot

Na regen komt zonneschijn, wordt wel eens gezegd. Ik ga er nu dus vanuit dat er heel veel goeds gaat gebeuren! Met deze slecht onderbouwde uitspraak wil ik graag afsluiten. Doe eens gek en kom kijken bij ons, Synergo 3. Dan zorgen wij voor een leuke wedstrijd!

Groetjes,
Steven, namens het hele team.