Alles wijst er op…

Alles wijst er op, dit wordt het mooiste seizoen ooit… Misschien herkennen jullie de titel wel, in een spot op televisie wordt de ondersteuning van het Nederlandse voetbal uitgesproken. Iedereen denkt natuurlijk aan de prestaties die worden geleverd op een EK of WK door het Nederlands eftal.

Maar juist de clubs die op de achtergrond strijden, buiten het oog van de camera, verdienen net zoveel steun. Net als dat het huidige Nederlandse korfbalteam, wat in China op het WK met groot verschil wint van India, wordt aangemoedigd voor de titel, verdient iedere korfballer de aandacht om te beginnen aan het mooiste seizoen ooit.

Wat het mooiste seizoen is, kan voor iedereen weer anders zijn. Groeien, doelen behalen, winnen, zien winnen en delen in de vreugde, het heeft allemaal invloed op de beleving. Alles op alles om er het mooiste seizoen ooit van te maken. De voorbereidingen voor het zaalseizoen van Synergo zijn deze week ook van start gegaan. De selectie is op zondag naar Apeldoorn gereisd om daar tegen Atalante te oefenen. Een geduchte tegenstander, zowel het tweede als eerste komt uit in de tweede klasse en in september wist Atalante 1 nog te winnen van Synergo 1.

Synergo 2

De wintertijd was nog geen halve etmaal ingegaan. Al om 11.30 uur mocht Synergo 2 aantreden. In het eerste kwartier was het dan ook nog duidelijk dat het wennen was, meer dan 1-1 stond niet op het scorebord. Toch kon Synergo zich duidelijk herpakken, waar Atalante vloeiender en constant kon aanvallen. Maar onder de druk van een goede verdediging niet wist te scoren was Synergo creatiever. Af en toe leverde dit balverlies op, werd niet alles direct begrepen, maar ook creëerde S2 schitterende aanvallen met resultaat (2-4).

Door wat dode spelmomenten kon Atalante nog op gelijke hoogte komen, maar in de tweede helft werd het goede spel voortgezet. Met nog 5 minuten op de klok is de stand 8-11, iedereen werkt hard om ook tot het einde door te gaan voor de winst. Misschien dat juist die overtuiging er nog voor heeft gezorgd dat het als een ervaren ploeg is uitgespeeld en met een eindstand van 9-13 perspectief biedt.

Synergo 1

Atalante 1 tegen Synergo 1 is een iets ander verhaal, binnen enkele minuten stond het al 3-3. Beide ploegen waren scherp begonnen en ook zeker aan elkaar gewaagd. De hele wedstrijd was zeer aantrekkelijk om te zien. Met veel strijd kon iedereen van Synergo wel een steentje bijdragen om zo de score met een doelpunt op te schroeven. Bij Atalante waren het echter enkele mensen die niet af te stoppen waren en zo de ploegen op gelijke hoogte brachten.

In de tweede helft, waar Synergo 1 toch met een redelijk aantal invallers moest spelen, had Atalante toch een gaatje te pakken. Van 12-12 ging het naar 15-13. Synergo kon zich nog wel met veerkracht terugvechten tot 17-17. Helaas wist Atalante de wedstrijd nog naar zich toe te trekken door de 18-17 te maken. Ondanks dat kan men zeer tevreden zijn over de wedstrijd. Met deze inzet en een score van 17 doelpunten door vele verschillende spelers en speelsters kan het niet anders dan dat dit het mooiste seizoen ooit wordt!

Sander S. 

 

Zie ook:

Goede oefenwedstrijden selectie