Waterballet op zompig modderveld voor S6

Zaterdag moest Synergo 6 het opnemen tegen Telstar 3, de koploper in de poule.

In de voorbespreking gaf Sander Ho., met de statistieken in de hand, als opdracht mee om op het schot te spelen en meer te schieten dan in de afgelopen wedstrijden. Voor Telstar was het de laatste wedstrijd op hun oude vertrouwde ‘grasmat’, voordat ze verhuizen naar een nieuw kunstgrasveld. Dit grasveld was eerder te typeren als een zompig modderveld. Het in eerdere verslagen genoemde veld van Exakwa was vergeleken bij dit veld een biljartlaken.

Het begin

Om 14.00 uur startte de wedstrijd in een aangenaam herfstzonnetje en lange tijd bleef de 0-0 op het scorebord staan. Telstar schoot er lustig op los, maar had zo’n 25 doelpogingen nodig voor zij de eerste treffer konden noteren. Het aanvalsvak van Synergo met Xander, Jeffrey, Sjaane en Suzanne liet ook mooie aanvallen zien, maar wist niet te scoren.

Na ruim 20 minuten kwam het vak met Sander S., Jari, Eva en Ingrid pas voor het eerst in de aanval. In de minuten die daarop volgden vond Telstar gemakkelijk de korf, terwijl bij Synergo 6 alleen Eva kon scoren na een mooie actie van Ingrid. De ruststand was dan ook 7-1.

Het vervolg

In de tweede helft deed Synergo 6 qua spel niet veel onder voor Telstar en werd er redelijk om en om gescoord. Casper kwam in de ploeg voor Jari en scoorde, ondanks de opdracht om op het schot te spelen, toch een mooie doorloopbal. In de laatste minuut maakte Jeffrey nog een ver afstandsschot en bepaalde zo de eindstand op 14-7.

Helaas is het Synergo 6 niet gelukt om te stunten tegen de koploper. De tegenstander vond Synergo 6 wel goed spelen en begreep eigenlijk niet waarom wij niet van een andere tegenstander hebben weten te winnen. Dit complimentje en de stijgende lijn in het spel geeft vertrouwen dat we in de zaal toch echt punten moeten kunnen pakken!

Het waterballet

Mocht dit onverhoopt niks worden, dan kunnen in ieder geval Sander Ha. en Xander een sportieve carrière in waterballet overwegen (zie foto). Al zullen ze qua buikschuivers nog wel wat van de heren van Telstar kunnen opsteken!

s6-waterballet2

Het latertje

’s Avonds hebben we de eerste helft veld afgesloten met een lekkere en gezellige gourmet bij Sander Ha. thuis. Alleen jammer dat de bloemkool ontbrak…