Synergo 9 kampioen in ware thriller

Maandagavond was het dan zover, na een uitstel van 2 dagen de kampioenswedstrijd voor Synergo 9. Drie punten voorsprong in de laatste wedstrijd voor Synergo en de voorlaatste wedstrijd van tegenstanders De Corvers, een gelijk spel zou dus voldoende zijn.

2011-2012-s9Door werk, vakantie en studeren ontbraken Barry, Marcel en Suzanne. Gelukkig waren daar eeuwige invaller Sander Ha en eeuwige reserves Femke en Jeffrey. S9 begon flitsend, maar wist niet te scoren. De Corvers daarentegen kwam tot minder kansen, maar pakte wel een 0-2 voorsprong. Ons tweede aanvalsvak vond de korf beter en kwam weer gelijk. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft

Begin tweede helft was weer voor De Corvers, maar het tweede aanvalsvak kwam gelijk weer terug, 4-4. Femke kwam er in voor Janna en wist ook gelijk te scoren. De Corvers nam vervolgens de voorsprong van 5-6 met nog een paar minuten te spelen. Jeffrey kwam er nog in voor de stipzekere (2-2) maar niet zo scherp schietende Sander en er begon een waar offensief van Synergo.

De ene na de andere goed uitgespeelde kans, mooi stunt- en vliegwerk van Marek die wel erg veel probeerde met 1 hand, doorloopbaldreigingen van Renske en Femke, maar geen doelpunt… Het publiek ging er achter staan en schreeuwde de longen uit zijn lijf. 2 á 3 minuten voor tijd kreeg een van de dames een stip mee, maar wie gaat die nu nemen nu Sander er uit is? Invaller Jeffrey dan maar, de kans op eeuwige roem! Maar helaas, hij bezweek onder de druk (1-0), het publiek werd gek van de spanning!

De aanval ging wel door en daar was invaller Femke weer! Afstandschot, 6-6 gelijkspel. Genoeg voor het kampioenschap! Spannende laatste minuut met nog een aanval van De Corvers. Een paar ogenschijnlijk opgelegde kansen wisten zij niet te benutten. Bij de laatste kans van De Corvers verklaarde de heer achteraf: ‘Ik verwachtte een inspringende heer, dat deden ze tenslotte de hele tijd, dus ik hoopte op een stip’. Het kansje ging echter korfloos over en daarmee was het gespeeld: Synergo 9 kampioen!!!!!!!!!!!!

synergo-9Kampioen!

Al met al geen doelpuntrijke wedstrijd, maar de spanning was om te snijden… Wel dik verdiend gezien de inzet van het hele team, fanatisme en felheid werden vaak beloond met het veroveren van de bal, erg leuk om te zien!