Synergo 6 in twee minuten

Helaas staan we (S6) nog steeds op nul punten. Ondanks dat trainer/coach (Sander) steeds vaker weer goede dingen ontdekt in ons spel levert dat nog geen winst punten op…

s6_2011-2012Vandaag hadden we weer een kans op het prachtige namaakkunstgras van Exakwa. Maar voordat we überhaupt mochten nadenken over de wedstrijd; eerst even twee minuten op de teamfoto.

In het inleidende verhaaltje (wat meestal langer duurt dan twee minuten) van de coach werd gehamerd op het warme weer, het denken aan de afspraken, de oefeningen uit de training en dat we niet meer over het slechte veld mochten zeuren. ‘Het was een slecht veld!’ (=constatering). We hadden er zin in, dat was ook wel te zien tijdens de twee minuten inschieten.

De wedstrijd

In de wedstrijd ging het helaas wat minder. Na 20 seconden stond het namelijk al 1 – 0 voor de thuisploeg en na twee minuten al 2 – 0. Gedurende de eerste helft werd het spel niet veel flitsender: het aantal kansen bleef laag en dus het aantal doelpunten ook. Exakwa scoorde gewoon door en hadden een behoorlijk hoog percentage doelpunten. De helft eindigde dan ook in een slappe 8-2 achterstand.

Ander Synergo

Tijdens de kleedkamersessie hebben Jeffrey, Sjaane en ik (Xander) genoten van het zonnetje. Uit de kleedkamer kwam een totaal ander Synergo 6. Feller en georganiseerder! Binnen 2 minuten lag de eerste Synergo-treffer er al goed in. Deze lijn werd met goed spel voortgezet en er kwamen nog 2 doelpunten bij.

De tegenstander had meer moeite ons te verdedigen en het ging er langzamerhand wat harder en rommeliger aan toe. De scheidsrechter die al bewezen had geen tegenspraak (terecht) te dulden begon mensen van beide partijen te waarschuwen. Helaas deed het er weinig toe, want de tegenstander had een kwartier voor tijd de mand weer gevonden en liep de score weer uit.

We gingen de wedstrijd verliezen en wel met 12-6, hetgeen gelijkspel betekende in de tweede helft! Jammer maar helaas; het mooie weer, het namaakkunstgras en de goede zin hebben ons niet naar de eerste punten geholpen.

Hopelijk volgende week tegen EKVA! (1 punt meer dan wij)!

Dan nog dit

De laatste twee minuten waarin de score niet meer veranderde: Ik mocht ook nog even meedoen in de aanval… Aanval 1: niks bijzonders; een kans, helaas mis. Aanval 2: na een goede actie van Sjaane (een doorloopbal) kwam er een vrije bal. Na wat geworstel onder de paal om de aangeefpositie (je weet wel hoe dat gaat). Riep de scheidsrechter ons (mijn tegenstander en ik) bij hem en zei: ‘Nu ben ik het zat, ik geef jullie beide de een gele kaart’, en zo geschiede.

Daarna mochten we gewoon opstellen en de vrije bal ging mis ‘Ooooeeeehhhhhh’. Aanval 3: wederom een doorloop van Sjaane, ditmaal een strafworp, Sander S. nam hem. Maar in plaats van twee en halve meter naar voren, ging hij recht omhoog! Ook knap, maar helaas krijg je er geen punten voor (leestip: strafworpen dit weekend). Daarna
klonk het eindsignaal en was de wedstrijd afgelopen.

Bedankt team; dat jullie de kosten van mijn gele kaart wilde delen. Blijkbaar hadden jullie ook door dat iemand de klap moest opvangen. Gelukkig was het niet nodig, want de kaart is na goed charmewerk van Sander Ho. en Casper niet op het formulier terecht gekomen.

Groetjes,
Xander.

PS. Na mijn volgende kaart zal er weer een wedstrijdverslag van mijn hand verschijnen…