Korfbal is geen watjessport

´Korfbal is voor watjes!´ ´Oh, doe jij aan korfbal? Voor het gemengde douchen, zeker?´ ´Dan moet je toch zo´n zesje draaien?´ We kennen de clichés allemaal wel en meestal horen we het maar gelaten aan… We weten zelf wel beter (zucht).

Sophie uit het S10 pakte het anders aan: zij regelde met haar gymdocent dat al die mannen met grote monden het een keer zelf mochten proberen. En zo kon het gebeuren dat afgelopen vrijdag bijna twintig 6e-klassers van UniC op ons veld stonden.

In bonte sport(?)kleding traden ze aan en begonnen ze op commando van Sophie aan de warming up. Dat ging nog wel goed, maar toen moest er op een korf gschoten worden en dat was al stukken lastiger. Na enige tijd kregen de jongens en meiden het een beetje onder de knie, dus toen was het meteen zaak het niveau weer een beetje op te schroeven. Het was tijd voor strafworpen en doorloopballen. Hilariteit alom, maar het moet gezegd worden: iedereen deed dapper zijn best om er het beste van te maken en langzaam maar zeker begon het ergens op te lijken.

Na een paar ´kleine kansjes´ was het dan ook tijd voor een partijtje. Met een heel erg korte stoomcursus in het achterhoofd (niet lopen met de bal, tussen de tegenstander en paal om te verdedigen, schieten op de korf) moest het gaan gebeuren. Vol fanatisme werd er heen en weer gerend en ging de bal af en toe ook over het veld. Het leek soms zelfs echt wel op korfbal!

Tijdens de korte nabespreking bleek de opzet gelukt: iedereen vond het stukken moeilijker dan gedacht, maar wel heel leuk, dus de ergste vooroordelen waren wel weggenomen. Toch waren vooral de jongens erg teleurgesteld dat het gemengde douchen ook maar een fabeltje was…

Komende vrijdag komt er nog een groep leerlingen om de korfbalsport uit te proberen. Sommigen van de eerste groep komen zelfs nog een keer terug!