Alles uit de kast gehaald dit weekeinde?!

Letterlijk of figuurlijk? Allebei! Ik begon zaterdagochtend met het zoeken naar mijn Synergo-shirt en mijn rokje. Ergens onder in de kast moesten die liggen. Ik heb ze al jaren, maar nog nooit gedragen. Vandaag mochten ze aan, omdat ik eindelijk weer een (halve) wedstrijd ging korfballen.

Maar, eerst heb ik gekeken hoe het 10e alles uit de kast haalde om de 4 heren van SGV onder de duim te houden. Het tempo lag hoog, de posities werden goed ingevuld, zoals we trainen, er werd behoorlijk snel geschoten. Maar ja, als je dan 4 heren tegen je hebt die daar slim op inspelen, wat dan? Oefenstof voor maandag… De dames waren overigens wel blij dat er slechts oergeluiden uit die blauwe bunker kwamen en niet de bijbehorende bebaarde (oer?)mannen.

In de kast

Toen moest ik weer de kast in, nu om er alles uit te halen om op tijd bij mijn eigen wedstrijd van het 7e te zijn. Net niet gelukt (16 minuten te laat), dus Lotte speelde een puike helft op mijn plek. Ruststand: 4-4. Ik heb lekker warm gelopen, gerekt en gestrekt.

Korfballen, hoe ging dat ook alweer? En dus heb ik figuurlijk alles uit de kast gehaald. Aanvallen, schijnbewegingen, met iemand in een ander shirt tegenover me. Schieten, afvangen, achteruitlopen, verdedigen, onderscheppen… het was SUPER, het was HEERLIJK om te doen. De eerste de beste bal ging erin en daarna haalden beide partijen alle ballen uit de kast. De eindstand was namelijk 16-15. Nipt verloren dus, maar wat een goals! Prima teamspirit ook, fanatiek en toch gezellig. A.s. zaterdag spelen we thuis, kom gerust kijken!

Junioren

Daarna heb ik de A1 eindelijk zien spelen. De selectie van de toekomst. Zij hebben een pittige competitie als jonge groep in de 2e klasse junioren en worden gecoacht door Marc. Ook zij halen wekelijks alles uit de kast, en met steeds meer  succes. Elke week scoren ze er weer een paar bij. Langzaam wennen ze aan het niveau van deze klasse. En dat was te zien. Af en toe een mooi tempo en met voldoende kansen. Wel af en toe slordige ballen, vooral in de 4-0, en overall wat te lief. Verdedigend nog niet altijd even geconcentreerd. Het zijn echter allemaal punten waaraan gewerkt kan worden. Kijkend naar hun stand valt op dat ze veel doelpunten tegen krijgen. En verdedigen begint vaak met lef. Lef om erop te durven, lef om ervoor te springen, lef om in de ballijnen te lopen. Ik wens jullie veel lef!

img_0615Uit de kast

Daarna in mijn eigen kast gedoken voor wat rommelige kleding voor het openingsfeest. Wat spullen bij elkaar gesprokkeld die ik al eeuwen niet meer aan heb gehad. Oud luchtje erbij om de muffe geur te verdoezelen, stofdoek om die witte schimmelplekken van mijn schoenen weg te vegen. Ik was benieuwd wie er uit de kast gaan komen! Wel, niemand. Wel was het erg gezellig. De top 10 van Synergo was, laat ik zeggen… bijzonder. En Dj Matz draaide lekker.

En die kast? Die is verkocht voor 50 euro.

Mathijs en Ewoud, super bedankt!

Anne.

 

Zie ook:

Foto’s openingsfeest ‘Uit de kast’