Synergo C1 doet het weer

Ik vond het weer tijd voor een verslagje over de C1. Maar ja, soms moet je het zelf dan maar doen. Dus: hierbij het wedstrijdverslag van Fortissimo C2 – Synergo C1: Ze (we) hebben het weer gedaan. Bijdehand, eigenwijs, erg gezellig, scoren en winnen!

Even een wedstrijdje in IJsselstein spelen is er niet meer bij. Op de A27 vonden mensen het nodig om lekker allemaal in een lange rij te gaan staan. Aan Synergo was dat niet besteed, want de chauffeur besloot om er omheen te rijden. Via Vianen (niet Den Bosch) kun je ook op de A2 komen.

In IJsselstein kwamen we nog allemaal mensen tegen die verkleed waren: twee roze konijnen, een postbode, figuurtjes uit de Berenboot en de Daltons. Jaja mensen, het is weer carnaval (let op, de klemtoon ligt in het zuiden op de laatste lettergreep; carnavál). Maar goed, het gaat om de wedstrijd Fortissimo C2 – Synergo C1.

De voorbereiding

Het moeilijkste gedeelte van coaching: de onderhandelingen met je spelers wie er reserve staan. Charlotte vocht de beslissing aan. En haalde haar gelijk, mét goede argumenten. En dus was Sarah de ‘Sjaak’. Samen met Jesse, want hij was vanochtend de laatste met verzamelen en gaf niemand anders van het team hiervoor de schuld.

De wedstrijd

De coaches hadden een tactische zet bedacht. We hadden de eerste verdediging in de aanval gezet. De oefenwedstrijd en de thuiswedstrijd tegen Fortissimo kwamen we beide keren achter met 1-0. En de C1 wist deze tactische zet binnen één minuut direct omgedaan te maken door een strafworp tegen te krijgen! Stonden we weer 1-0 achter! Bedankt hoor!

Jeroen bracht de stand gelijk met een strafworp. Een schot van David leverde de volgende Synergo-score op en een diepe bal van Jeroen was dé pass voor Ruben om de korte kans te benutten. Tussendoor had ook Fortissimo echter enkele kansen benut. Het stond dus 3-3. Een schot en een geweldige bijna-onmogelijke doorloopbal (genomen ter hoogte van de ogen) van David brachten de stand daarna op 3-5. Maar de derde strafworp van Fortissimo zorgde nog net even voor de ruststand van 4-5.

De andere helft

Direct na rust was het Ayo die een doorloopbal scoorde. Gevolgd door een doorloopbal van Ruth. En een schot van Jeroen en een doorloopbal van Charlotte uit een diepe bal aangegooid door Jeroen, brachten onze C1 op negen punten. Tegen zes, want Fortissimo wist ook nog een keer onze dames te ‘piepelen’ met een doorloopbal en trof later nog met een schot doel.

Balans

En zo tegen het einde van de wedstrijd maak je als coaches de balans eens op van de wedstrijd. Heb je wel je stempel kunnen drukken op zo’n wedstrijd? Maar wat bleek, Bram was nog niet op de bank gezet en Sander was nog niet het veld ingerend. Beiden hadden de toorn van de scheidsrechter en andere coaches niet over zich gekregen. Tijd voor actie dus! De coaches van de C1 propageren slimheid en fairplay (nou ja, zomogelijk en een beetje) én willen niet zichzelf de dupe laten zijn. Oplossing: Jesse en Sarah er nog maar even inzetten dan. 

Sarah!

En, we kregen een vrije bal! Sarah dus helemaal blij, want zij mocht hem nemen. Vol vertrouwen gooit ze de bal naar Jesse in de aangeef, maar wat doet Jesse; hij pakte Sarahs kans af door de bal niet terug te gooien, maar zelf de korte kans te nemen! Zijn heer stond aan de verkeerde kant. Het hele team blij, behalve Sarah natuurlijk, want Jesse scoorde feilloos (de ‘feilloze score’  is de tegenhanger van de airball, de bal die alleen maar lucht beroert. De feilloze bal is tenminste nog een score, maar raakt de mand niet. Of zoals David K. deze variant noemt: ‘ringloos’).

De eindstand was dus 6 voor Fortissimo, 10 voor Synergo. Dat betekent dat Synergo er vier meer gescoord heeft. En omdat er achteraf geen punten werden afgetrokken, hebben we dus de wedstrijd met 10-6 gewonnen!

De weg terug

Op de terugweg hebben we nog even getoeterd en gezwaaid naar twee duiveltjes. En er leken ook nog een paar mensen verkleed als politieagent. Dus vol gas erop af, maar we werden ineens tegengehouden; wachten totdat een stoet praalwagens voorbij was. Tijdens het wachten komen de verkleedtips je wel tegemoet; opengeknipte opblaaspoppen, Inca’s, zwervers; allemaal redenen om lekker gek te doen. Zonder dat je er zelf op wordt afgerekend, want het is je carnavalspersonage die zich misdraagt. Hoera, vanavond is het Carnaval bij Synergo!

De derde helft

Goed gedaan C1! Scoringspercentage van 16,7%. 1 op 6! Zes kansen geven ons 1 doelpunt! En voor de mindere rekenwonders: we hebben dus zestig kansen gehad… Fortissimo: 44 kansen, 6 doelpunten (13,6%).

Volgende week vrijdag vroeg naar bed, we spelen zaterdag 12 maart om 10.00 (tien!) uur tegen Victum! Kam wel je haar, want er worden video-opnames gemaakt!

Sander.