Vier keer is scheepsrecht (verslag B1)

Vier keer is scheepsrecht. Drie keer verloor de B1 dit seizoen van Fortissimo, maar elke keer kwam de B1 dichterbij. Zaterdag resulteerde het vele werk eindelijk in een dikverdiende overwinning!

Begin september opende de B1 het seizoen met een uitwedstrijd tegen Fortissimo. Enigszins geflatteerd werd er met 11-5 verloren. Hoe anders was het zaterdag. De B1 was Fortissimo op alle fronten de baas en won met 12-9. Wat een progressie in amper vijf maanden tijd!

Het was een zogenaamd “vierpuntenduel” zaterdag in De Dreef: bij winst zou de B1 vier punten loskomen, bij verlies zou Fortissimo Synergo weer achterhalen op de ranglijst.

De B1 startte zoals we inmiddels van ze gewend zijn: fanatiek! Vanaf de eerste minuut stond de passing van Fortissimo onder druk. De IJsselsteiners wisten zich er geen raad mee en gooiden de ene na de andere foute pass. Synergo maakte hier dankbaar gebruik van en scoorde vlot. Er werd afwisselend gespeeld en Synergo liep uit naar 7-4 bij rust.

Blije koppies in de kleedkamer? Welnee! Het was allemaal nog niet goed genoeg. Blijkbaar zijn bijna twee jaar training genoeg om deze nare karaktereigenschap van mij (trainer Oskar) over te nemen. Het kostte dan ook de hele rust om duidelijk te maken dat we bezig waren met een fantastische wedstrijd.

Of de woorden van het rustpraatje over waren gekomen of niet, de B1 ging vrolijk verder met waar het mee bezig was. Het gat bleef het grootste deel van de tweede helft drie of vier punten. Pas in de slotfase werd het nog even spannend, maar de overwinning kwam nooit echt in gevaar.

Einduitslag: 12-9. Een uitslag waar de B1 trots op mag zijn. De eerdere wedstrijden tegen Fortissimo eindigden in 11-5, 6-7 en 11-7, allemaal in het voordeel van Fortissimo. Bovendien scoorden we nog nooit eerder twaalf doelpunten in een competitiewedstrijd!

De tweede plek is bijna binnen en we beschikken inmiddels ook weer over een positief doelsaldo. Nog twee leuke zaalwedstrijden (5 maart tegen nummer drie Midlandia en 12 maart tegen kampioen DOS) en we gaan het veld weer op!