Midweekse punten voor de B1

De B1 versloeg op woensdagavond Nova en pakte belangrijke punten voor de tweede plaats.

Het is spannend in poule B2D, waar iedereen van iedereen kan winnen. Op DOS na dan, want de ploeg uit Westbroek staat fier bovenaan en gaat zeer binnenkort kampioen worden. Rest voor Synergo de titel ‘best of the rest’. Met de overwinning op Nova is de doelstelling (twaalf punten) in ieder geval al behaald. De tweede plaats (doelstelling: middenmoot, plek drie t/m vijf) is dichtbij.

De start tegen Nova was niet best. Aanvallend was het nog wat zoeken en Nova scoorde binnen tien minuten de eerste twee doelpunten. Maar vanaf dat moment zat de verdediging van Synergo potdicht. Er werd veel druk op het schot gelegd en onder de korf werd er uitstekend voorverdedigd. Bovendien werden er geen persoonlijke fouten gemaakt. Het was wachten totdat de aanval zou gaan scoren.

Even na rust schoot Rik de belangrijke gelijkmaker (3-3) binnen, niet lang daarna gevolgd door een benutte strafworp van Ilan. Vijf minuten na rust kwam Nova met hun laatste doelpunt nog een keer op gelijke hoogte (4-4). Vanaf dat moment was Synergo de baas op het veld. Via opnieuw Rik en een doorloopbal van Janneke kwam de B1 op een 4-6 voorsprong. Het moet gezegd, daar waren nog (veel) meer kansen voor nodig dan noodzakelijk. Vervolgens was het de beurt aan Sjoukje die met twee droge afstandsschoten (korfbal is zo makkelijk) de eindstand bepaalde op 4-8.

Al samenvattend een prima wedstrijd van Synergo B1. Verdedigend de beste van het seizoen, aanvallend gaat het bij vlagen (zeker in de tweede helft) steeds beter. Het spel is nog niet perfect, maar dat is maar goed ook, we trainen immers niet voor niets twee keer per week!

Zaterdag wacht Fortissimo (12.15 in De Dreef) en dan kan de tweede plek definitief veilig gesteld worden. Komt dat zien! En oh ja, Synergo got’s talent belooft zaterdagavond ook interessant te worden…

Statistieken

Doelstelling: 12 punten uit 12 wedstrijden, plaats in de middenmoot

Situatie op dit moment: 12 punten uit 9 wedstrijden, tweede plek

Doelstelling: 7,5 doelpunten voor en 7,5 doelpunten tegen per wedstrijd

Situatie op dit moment: 7,22 doelpunten voor en 7,33 doelpunten tegen per wedstrijd