Lucky overwinningen en ware thrillers

Er was weer genoeg interessant korfbal te zien het afgelopen weekend. De wedstrijden van het vierde, derde en tweede werden zelfs ware thrillers. En over lucky gesproken: dat was hoe de C1 won van Animo. Of was het gewoon klasse?

Een verslag van een korfbalweekend.

Slapend: F2 en F1

Op zaterdagmorgen rond kwart voor elf was er groot gejuich te horen in sporthal De Dreef, volgens ooggetuigen Kim en Ruben. De F2 en F1, naast elkaar spelend, scoorden in de slotfase de winnende treffers enkele seconden na elkaar.

11.10: D2

teamfotod2Mijn korfbalzaterdag begon iets later, want als echte student is negen uur uit je bed komen net iets te veel gevraagd. Toen ik binnen kwam, was de D2 net begonnen met een debutant in de basis. Madjouline uit de F2 speelde eventjes mee, omdat de D2 niet compleet was. Luid gejuich vanaf de kant bij de ballen die ze onderschepte. Er valt nog genoeg te leren, maar de D-tjes deden het weer niet onverdienstelijk. De nodige kansen werden gecreëerd en met 5-2 kunnen er weer twee punten worden bijgeschreven.

12.00: B2

Daarna was het de beurt aan de B2. Nova bleek een lastige tegenstander, die het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong stond. Toen de B2 eindelijk de gelijkmaker had gemaakt, maakte Nova uit de eerste de beste tegenaanval de 3-4. Een typisch gevalletje van te uitbundig juichen na een doelpunt. Maar de ploeg van Jari en Ferry wist van geen opgeven en produceerde alsnog de 4-4. Eventjes leek er nog overwinning te komen, maar de laatste ballen wilden er helaas niet in.

14.10: A1

Vervolgens zette ik – via de McDonalds in Nieuwegein – koers richting Bilthoven, waar onze A1 tegen Nova A1 speelde. En wat een bekende gezichten! Een tribune vol ouders en ander meegereisd publiek. Goed om te zien dat er zoveel mensen de jeugdteams komen aanmoedigen. Na een flitsende openingsfase, nam Nova al snel afstand. De heren bleken loepzuiver. Een overwinning zat er niet in, maar met opnieuw 13 doelpunten mag de A1 tevreden zijn. Een mooi aantal voor een A-ploeg.

16.20: C1

p10102191Na Bilthoven op weg naar Geldermalsen, waar de C1 tegen Animo speelde. De eerste helft was niet echt bemoedigend. De C1 – zo goed op dreef dit zaalseizoen – scoorde maar één doelpunt! De tweede helft was iets beter en de C-tjes knokten zich terug tot 4-4. De wedstrijd kon twee kanten op en twee minuten voor tijd leek Animo de wedstrijd te winnen door te scoren uit een doorbraak. Leek. De ouders en ik legden zich neer bij de nederlaag, maar de C-tjes wisten niet van opgeven. In de laatste minuut rondde invaller Jeroen tussen een gekrioel van spelers keurig zijn doorloopbal af (5-5). Blije gezichten op de tribune (“Ah, toch nog een gelijkspel”). Na de vakwissel en in de dying seconds verstuurt Jesse een raket naar Ayo. Die weet de bal maar net te vangen, schiet… en… GOAL! Direct daarna klinkt het eindsignaal van de scheidsrechter. Wat een blijdschap bij de spelers! Een lucky overwinning? Wel nee joh, “gewoon klasse”, aldus de coaches.

20.00: Synergo 4

Zaterdagavond bevond ik me in Houten bij de wedstrijd van het eerste van Victum. Her en der ving ik wat gemor op. Het derde had verloren… voor het eerst dit seizoen. De tegenstander? Synergo 4.

13.00: Synergo 3

Zondag was het wederom de beurt aan het derde om de dag te openen. Eibernest kwam op bezoek en de gevreesde “twee kale heren” waren er weer. Eric en Maurice hadden hun handen vol aan het afstoppen van deze twee spelers, maar speelden weer een topwedstrijd. Net als het hele derde overigens. Alleen maar blije gezichten? Nee, want Jeroen scheurde – zo bleek later – zijn achillespees af en is lang uit de roulatie. Sterkte Jeroen!

14.15: Synergo 2

synergo-2Synergo 2 kon de punten nog steeds goed gebruiken. Sporting Delta was een ideale kandidaat om de punten tegen te pakken. Na een twijfelend begin (1-3 achterstand na een kwartier) begon de machine te lopen. Achter elkaar vlogen de goals Sporting om de oren. Na een 8-5 ruststand, bouwde het tweede de voorsprong verder uit naar een maximale voorsprong van zes punten. Toen sloeg de vertwijfeling toe. Sporting Delta rook bloed en kwam steeds dichterbij. De scheidsrechter – fan van ouderwets korfbal – gaf de vrije ballen met een strik erom cadeau aan Sporting en ze maakten er dankbaar gebruik van. Een strafworp bracht de ploegen in de laatste minuut zelfs op gelijke hoogte. Een gelijkspel? Nee hoor! Synergo kreeg nog een vrije bal in de allerlaatste seconde. Het tweede heeft het geluk dat Lotte weer terug was. Koel als een kikker gooide ze de bal erin. 13-12 en het eindsignaal volgde direct. Feest bij de spelers, coach en publiek. Weer twee punten binnen!

15.30: Synergo 1

Het slotstuk van weekend kwam voor rekening van het eerste. Pechvogel Gijs had een ongelukkig duel met zijn heer. Het zag er niet best uit en Gijs moest direct richting het ziekenhuis. Daar bleek die iets in zijn hand te hebben gebroken. Het ziet er naar uit dat hij zeker een maand buitenspel staat. Ook jij sterkste, Gijs!

Het eerste moest natuurlijk gewoon door en speelde weer een prima wedstrijd tegen nummer twee Phoenix. De balletje rolde echter, zoals wel vaker dit zaalseizoen, net de verkeerde kant op. Synergo moest genoegen nemen met een 15-16 nederlaag.

19.00: Manon

De selectie trok vervolgens de stad in voor het afscheidsetentje van Manon. Zij gaat ons voor het rest van dit seizoen verlaten om stage te lopen in Antwerpen. Veel plezier, Manon!

01.15: Bedtijd

Na een slopend korfbalweekend kwam ik pas zondagnacht toe aan mijn huiswerk. Om kwart over een kon ik mijn ogen niet meer open houden. Snel mijn bed in gedoken. En vergeet niet: volgende week, een nieuwe ronde, nieuwe kansen!