Marcs voorspellende gave (verslag B1)

Nagenietend van de overwinning van het tweede, vrijdag in de kantine, waagden Mathijs en Marc zich aan voorspellingen voor zaterdag.

b1teamfotoSynergo B1 – RDZ B1 8-7, zo luidde Marc’s voorspelling. Enige teleurstelling bij mij, want stiekem hoopte ik op een grotere overwinning tegen de nummer voorlaatst.

Het zou dan wel een stuk beter moeten dan een week eerder. Tegen hekkensluiter Mia speelde de B1 de slechtste wedstrijd van het seizoen. De B-tjes kwamen met z’n achten tot een onthutsend laag aantal van 18 afstandsschoten. Dat je dan met 7-3 verliest is niet zo verwonderlijk.

Schieten was dan ook het centrale thema van de voorbespreking. De spelers stonden op scherp, getuige het inschieten. De ene na de andere bal vloog door de korf. Er werden zelfs series van vier doelpunten op rij geteld.

Het eerste aanvalsvak, bestaande uit invaller Jesse, Ilan, Rinske en Sjoukje, wervelde vanaf de eerste minuut. De posities werden goed afgewisseld en de ene kans volgde op de andere. Hoogtepunt was de briljante assist van Jesse op Sjoukje. De pass paste precies en Sjoukje ronde de korte kans uitstekend af. Jesse speelde sowieso geen onverdienstelijke wedstrijd, want hij scoorde ook nog twee afstandsschoten.

De tweede aanval met Erik, Rik, Mirjam en Jolien had het lastiger met de tegenstanders. Toch begon Jolien de wedstrijd goed, want het eerste de beste afstandsschot vloog er in. Dat was alweer de 3-0!

In het vervolg van de eerste helft kwam RDZ beter in de wedstrijd. Het was een ploeg met vooral een aantal handige heren. Ze maakten een paar afstandsschoten en brachten RDZ terug tot 4-3.

Ook na de rust kwam de B1 niet weg. De 5-3 van Rik werd – in mijn ogen – onterecht afgekeurd (niet iedereen thuis is het daar mee eens). RDZ maakte niet veel later de gelijkmaker (4-4). Synergo hield wel het initiatief en kwam steeds op voorsprong, maar even zo vaak maakte RDZ gelijk. Na de laatste gelijkmaker, vier minuten voor tijd, zag het er zelfs even naar uit dat we met een gelijkspel genoegen zouden moeten nemen…

Marc’s voorspellende gave liet ons echter niet in de steek. Mirjam ontrok zich aan haar dame en rondde – twee minuten voor de tijd – de schotkans prima af.

Weer twee punten dus, wat het totaal dit zaalseizoen op tien brengt. De tweede plaats is nog binnen handbereik en de oorspronkelijke doelstelling (twaalf punten) al bijna behaald. De progressie is zichtbaar, zeker ten opzichte van een week eerder, want de B1 kwam tegen RDZ tot 75 kansen, waarvan 57 afstandsschoten. Een groei van 216,7%…

12 februari speelt de B1 weer thuis. Dan wacht directe concurrent Fortissimo.