Geweldige overwinning van S1 op koploper

Spanning, strijd en sensatie in de wedstrijd van het eerste tegen ongeslagen koploper OZC. Synergo vocht voor wat het waard was en hield de punten verdiend in Utrecht.

Vanaf de eerste minuut gingen de ploegen – in de goed gevulde sporthal Hoograven – gelijk op, al waren de doelpunten schaars. Synergo zette veel druk op de schutters van de Rotterdammers, die daardoor in de eerste twintig minuten maar een keer scoorde. Ook Synergo had het lastig, waardoor het na een kwartier pas 0-1 stond.

In de rest van de wedstrijden werd de korf gelukkig vaker gevonden. Halverwege de tweede helft pakte Synergo het initiatief en via een paar mooie scores van Arjan, Amarins en Ilse werd het gat geslagen. Het zat OZC daarna ook niet mee, want zelfs meerdere strafworpen waren – onder luid gejuich van de RBG – niet aan de nummer twaalf van OZC besteed.

Door de overwinning doet het eerste weer helemaal mee in de strijd om handhaving.

Synergo 3 kreeg concurrent Fortuna op bezoek. Het werd weer een fantastische wedstrijd en een geweldige teamprestatie. Steven had het weer op z’n heupen en Eric maakte zijn veel jongere tegenstander gek (“Scheidsrechter, ik vind mijn heer echt verschrikkelijk vervelend”, aldus deze jongen in de rust tegen de scheidsrechter). Bij 16-11 floot de scheidsrechter af. De voorsprong op de concurrentie is gegroeid naar vier punten.

Synergo 2 speelde tegen koploper OZC 4. De eerste helft ging nog wel prima (ruststand 6-9), maar na de pauze was het wat minder. Volgende keer beter. Eindstand 18-8.