C1 en B1 niet opgewassen tegen titelkandidaten

Op een dag vol sneeuw, files en ongelukken, speelden de C1 en B1 uitwedstrijden tegen de titelkandidaten Tiel en DOS (W).

Na de eerste drie wedstrijden gewonnen te hebben, werd er heel stiekem door spelers en coaches van de C1 en B1 gedroomd van een kampioenschap. Waarom ook niet? Met zes uit drie stonden de C1 en B1 fier aan kop in hun poule.

Zaterdag moest er dan wel gewonnen worden van Tiel ’72 (C1) en DOS (W) (B1). Eerst was de C1 aan de beurt. Tiel scoorde de eerste de beste bal en bleek een maatje te groot. Het spelletje van Tiel was voorspelbaar, maar toch niet goed te verdedigen door de C1. Eindstand: 15-6.

De B1 speelde tegen DOS uit Westbroek, een klein gat even ten noorden van Overvecht. Het hele dorp korfbalt en zeker bij de jeugd doen ze dat niet onaardig. De B1 van DOS speelde vorig seizoen in de top van de C eerste klasse en heeft zelfs een heuse international (district Oost) in de ploeg.

DOS had vier snelle, behendige en technisch goed onderlegde heren in de ploeg, die elk stapfoutje van de Synergo-heren feilloos afstraften. Dat deden ze dan ook veelvuldig in de eerste helft (10-2). Bij rust werd afgesproken de dames de punt in de te dwingen door ze achter te verdedigen en in de aanval goed de tijd te nemen om DOS wat uit het spel te halen.

In de tweede helft kwam Synergo in ieder geval wat meer in het spel voor en kon het een aantal aardige aanvallen op de mat leggen. DOS bleef echter door scoren (ook van afstand en onder redelijke druk). Eindstand 17-4. Het was jammer dat de B1 niet wat meer doelpunten maakte, want daar waren zeker mogelijkheden voor.

We staan weer met beide benen op de grond, daar heeft deze winterachtige decemberdag in ieder geval voor gezorgd. Nu weer keihard aan de slag om aan de tekortkomingen te werken en deze ploegen in de returns in De Dreef in ieder geval meer tegenstand te bieden!