Lui DeetosSnel een makkie voor Synergo 2

De competitiestart van Synergo 2 was niet om over naar huis te schrijven. Na een stom gelijkspel tegen WION en een kansloze nederlaag tegen Conventus moest er gewonnen worden van DeetosSnel!

Bij het horen van de naam DeetosSnel gaan de gedachten snel terug naar vorig seizoen, toen DeetosSnel 5 – met onder andere voormalig recordinternational Dennis Voshardt binnen de lijnen – Synergo 2 de nodige nachtmerries bezorgde.

In de voorbespreking werden de taken duidelijk verdeeld. Sjoerd en Liesbeth zouden de belangrijkste steunende spelers worden. De rest zat tussen steun en aanval in.

In het veld keek men elkaar even later dan ook verbaasd aan toen Sjoerd’s eerste doelpoging er in ging. Hij ving de bal af en rondde de korte kans af. Steun en aanval tegelijkertijd, erg knap! Ook Liesbeth scoorde en niet veel later was Sjoerd’s eerste afstandsschot ook al raak! Onze steuners waren uiteindelijk goed voor vijftig procent van de doelpunten!

In de tussentijd kreeg Deetos de doelpunten ingepakt en wel cadeau van Synergo. Twee keer een fout bij het uitbrengen van de bal, twee strafworpen en een vrije bal. Alstublieft!

In de kleedkamer (ruststand 4-5) werd in ieder geval besloten verdedigend geen fouten meer te maken (slim!). Deetos begon dat wel te doen en via twee strafworpen ging Synergo er op en d’r over. Daarna was het beste er wel af bij de ploeg uit Dordrecht. Al in de eerste helft waren ze gaan achterverdedigen en dat werd als maar erger. Aanvallend konden ze geen enkele vuist (meer) maken en een zondagsschot op het einde was het enige velddoelpunt van Deetos in de hele wedstrijd.

Met de twee punten op zak kan het tweede weer naar boven kijken. Volgende week gaan we op bezoek bij het nog puntloze Keep Fit. Bij winst kruipen we langzaam weer richting de top drie.