Hard werken en weer twee punten voor de B1!

Heel hard werken leverde de B1 zaterdag een (verdiende) overwinning op tegen Victum B2 uit Houten. Het verslag van Janneke.

Opstelling:
Aanval: Ruben, Rik, Sjoukje en Jolien
Verdediging: Ilan, Erik, Mirjam en Rinske

We moesten om kwart voor een verzamelen, want om kwart voor twee moesten we spelen en natuurlijk was iedereen op tijd. Eerst was iedereen nog een beetje rond aan het lopen en uitrusten voor de wedstrijd. Ruben viel in voor Lennart, want die is geblesseerd. Maar twintig minuten voor de wedstrijd gingen we voorbespreken. Wat Oskar precies vertelde weet ik niet meer, maar hij vertelde dat we kampioen konden worden en niet depressief moesten worden als we achter kwamen te staan midden in de wedstrijd en dat alleen de einduitslag telt. En na deze bespreking begon iedereen warm te lopen.

Toen begon de wedstrijd, terwijl Lennart de wedstrijd ging filmen. We begonnen gelijk goed met een mooie kans, die we helaas misten, maar het beloofde veel goeds. Victum zat niet zo lekker in de wedstrijd en we pakten gelijk de bal weer van ze af. En toen nam Jolien een doorloopbal, maar ze werd verdedigd door Sjoukje’s tegenstander, waardoor ze vrij stond en Sjoukje scoorde een korte kans. De eerste van de wedstrijd. Een paar aanvallen scoorde Sjoukje weer, ze speelde een top wedstrijd! Maar Sjoukje was niet de enige die scoorde, vlak daarna scoorde Ilan! We stonden 3-0 voor. Maar helaas scoorde Victum toch een keer, een strafworp. In de aanval hadden we nog een paar mooie kansen, maar we scoorden toch niet meer en het fluitsignaal ging voor de rust.

Pogingen eerste helft:
Synergo: 32 pogingen en gemiddeld 1.8 schoten per aanval.
Victum: 15 pogingen en gemiddeld 1.2 schoten per aanval.

In de rust vertelde Oskar dat we het goed deden en zo door moesten gaan. Hij legde ook uit wat je moest doen met voorverdedigen, met plastic bekertjes natuurlijk! Iedereen was vrolijk, want we stonden voor en we deden het veel beter dan Victum. Maar we moesten het nog wel een helft volhouden.

En met goede moed starten we aan de tweede helft. Nu moest ik wel de wedstrijd filmen, wat nog niet zo makkelijk was. We begonnen goed aan de tweede helft, maar Victum was ook fanatieker geworden, de coach had vast tegen ze staan schreeuwen. En niet veel later scoorde Victum met een doorloopbal. En het stond 3-2. Maar niet veel later schoot Rik raak en we hadden weer een grotere voorsprong! En vlak daarna scoorde Mirjam met een mooi schot en het stond 5-2. Maar Victum scoorde toen ook met een schot, dat kan gebeuren. Na nog een paar goede aanvallen aan beide kanten scoorde Ruben een doorloopbal! En het stond 6-3, het leek er een tijd op dat dit de einduitslag zou worden, maar Victum scoorde ook nog een keer. En toen mocht ik er nog in om in te vallen voor Sjoukje en heb ik wel twee minuten gespeeld. In die minuten gebeurde niet veel de einduitslag bleef 6-4 en we hebben weer een wedstrijd gewonnen! Als we volgende week winnen kunnen we kampioen worden!!!