De kop is eraf!

Na twee maanden rust, zijn we afgelopen zaterdag begonnen met de eerste selectietraining van het seizoen 2010-2011.

Voor wie het nog niet weet, de selectie van Synergo is aardig verfrist. Een aantal spelers heeft aangegeven dit jaar niet beschikbaar te zijn. Dit biedt een aantal anderen de kans op één van die felbegeerde plekjes in de selectie.

Wie zijn er dan nieuw? Daan komt over uit de A1, Mats en Lizet uit het vierde, Dennis en Liesbeth zijn afkomstig van Hebbes, Paul komt van Victum/IGCN en Sjoerd maakt de overstap van Fiducia naar Synergo. Tenslotte heeft Marloes van DKB voor het eerst meegetraind.

De selectie heeft de komende weken een druk programma. De teams zijn redelijk door elkaar geschut en het zal voor ons (John en Marc) een hele klus worden alle puzzelstukjes op de juiste plaats te zetten. “We zijn begonnen”, dat waren de eerste woorden tijdens het openingspraatje in de cirkel. Het eerste gedeelte van de zaterdagtraining stond onder leiding van Marc. De training was opgebouwd in korte oefeningen van gemiddeld halve minuut. Het overtollige vakantiegewicht moet er af, maar anders dan bij veel andere verengingen (en vorig jaar) moet de eerste training geen martelgang worden.

Eerste training

Na anderhalf uur was het tijd om eventjes uit te blazen en gezellig met z’n allen te gaan lunchen. De lunch werd verzorgd door Dok11 Apotheken, inmiddels onze huissponsor. Tijdens de lunch spraken Anne (voorzitter) en Timon (Technische commissie) de groep toe. Ze keken terug op afgelopen seizoen maar ook vooruit naar de komende jaren. Synergo wil in 2015 een mijlpaal behalen, zowel met de selectie, de jeugd en met de vereniging Synergo in zijn geheel. De bijdrage van een actieve selectiegroep binnen de vereniging is hierbij een logisch gevolg (iets wat uiteraard binnen de selectie ook breed gedragen wordt).

De klok tikte verder en het was tijd om naar deel twee van de training te gaan. Er moet tenslotte gepresteerd worden. Na wat conditionele oefeningen werd blok twee afgesloten met een onderlinge partijvorm. Zoals het hoort, speel je korfbal om te winnen en na bijna vier uur trainen, was het partijtje voor velen ook het hoogtepunt van de dag. Het zag er goed uit!

Is de dag dan afgelopen? Nee, want je begint goed, en je eindigt goed. De zon stond mooi hoog aan de hemel, en dan doe je iets echt Hollands: barbecueën. Voor de één een feest voor de ander een straf maar niettemin op zijn Synergo’s TOP geregeld! Tom, Paula en Ewoud: namens de selectie heel erg bedankt voor de lekkere BBQ!

Voor iedereen die nog mag beginnen, de overige seniorenteams en natuurlijk onze jeugdteams, heel veel plezier bij de eerste training!

De kop is eraf!

Marc