Einde van het seizoen: de balans

Het zit er weer op, althans voor zeven van de acht seniorenteams. Het 4e speelt aanstaande zondag nog om het definitieve kampioenschap en promotie naar de 3e klasse. Maar daarover later meer.

Hoe zijn de Synergo-teams geëindigd? We kunnen met recht spreken van wisselende resultaten: het 1e wist zich niet te handhaven in de 2e klasse, maar het 2e en 3e eindigden niet onverdienstelijk beide als tweede in de poule. Helaas zit er voor beide teams hoogstwaarschijnlijk geen promotie naar de reserve 2e klasse in, omdat zowel S2 als S3  vooralsnog niet bij de beste nummers twee hoort.

Het 4e speelt, zoals gezegd, aanstaande zondag nog een beslissingswedstrijd tegen EKCA uit Arnhem. Deze ploeg was in het laatste speelweekend sterker dan concurrent DOT uit Oss en wist zo langszij te komen bij Synergo 4. Het toeval wil dat de beslissingswedstrijd op het terrein van DOT gespeeld gaat worden. Publiek is van harte welkom, houd eventuele aankondigingen van de RBG in de gaten!

Het vijfde eindigde in de middenmoot (na in de zaal geen wedstrijd gewonnen te hebben) en S6, S7 en S8 eindigden helaas allemaal als laatste in de respectieve poules. Laten we het er maar op houden dat het fijn is dat je uit deze klasses niet degradeert. Overigens speelde het 7e afgelopen zondag een prima wedstrijd tegen Vogel en verloor het 8e  zaterdag maar nipt, met één punt verschil. De stand in de ranglijsten doet niet helemaal recht aan het vertoonde spel van onze breedtesportteams. Het 6e zat gewoon in een te sterke poule, die zaterdagclubs kunnen nu eenmaal goed korfballen…

De vakantie komt er langzaam maar zeker aan. Er staan nog wat evenementen op stapel, zoals de schuttersdag en het familietoernooi (gevolgd door een spetterend eindfeest). Ook zal er morgen nog getraind worden door de kinderen die nieuwsgierig geworden zijn door het schoolkorfbaltoernooi en is er aanstaande zaterdag nog één moskeetraining. Synergo bruist aan alle kanten en gaat gewoon nog even door!