Synergo 2 pakt de dubbel!

Ons tweede heeft het voor elkaar: vier punten in 24 uur. Vrijdag een wedstrijd tegen Noviomagum en zaterdag een wedstrijd tegen oost Arnhem. O ja, het was warm deze dagen…

2009-2010_Synergo2

Met vijf auto’s rond 18.15 uur naar Nijmegen. Dat moet toch problemen geven: files op de A12, eentje op de A50, korfbalbroekje vergeten of schoenen… het probleem van de A12 viel mee, die van de A50 helemaal omdat we er gewoon langs konden rijden naar de A15, een broekje kun je lenen en zonder schoenen sta je gewoon reserve.

Vrijdag: Novio 3 – S2

We begonnen niet heel sterk. Van 1-0 kwamen we snel op 1-1. Daarna liep Novio uit naar 6-2. Wat zou dit voor een wedstrijd gaan worden? Het meegereisde publiek zou toch geen irritante zomeravondwedstrijd te zien krijgen?! Nee! Daar wilden we toch niet een lekker avondje bankhangen of terrasje voor opgeven? S2 ging er tegenaan. Langzaamaan ging het steeds beter. Het tempo lag nog iets te laag, maar we kwamen tot 6-4.

Direct na rust 6-5! Het tempo ging omhoog. 7-5, 7-6 en 7-7. Manon die de voorsprong scoorde en direct nog een doelpunt maakte. 7-9! En ineens stonden we er vier voor!
Het tempo ging nu nog meer omhoog! Oskar was de motor van het vak. Hij rende de benen onder zijn lijf vandaan en dit werd beloond met een strafworp en een schot van Oskar himself. Zes verschil en een tweede plek in de strafworpencompetitie!

Het werd uiteindelijk vier verschil, maar de winst was binnen. 9-13. En belangrijker nog, Synergo pakte de tweede plek in de poule!

Zaterdag: S2 – OA 3

Ook zaterdag was het warm. Ook denk ik dat de wedstrijd van vrijdag nog goed in de benen zat, want Synergo kwam met 3-1 achter. Het tempo was zeer laag. Gelukkig kwam Marcs team langzaamaan in de wedstrijd. Marcel met zijn rebound en Ilse met haar doelpunten maakten het verschil.

De ruststand van 8-5 zei ons dat deze wedstrijd nog zeker niet gespeeld was. De stand van 8-6 en 8-7 gaven de vervelende bevestiging. We liepen weer uit naar 10-7, 12-8 en 14-9. Het laatste gedeelte van de wedstrijd moet ook de Synergo-aanhang hebben doen huiveren, want OA kwam terug naar 15-13.

In de laatste minuut kreeg Synergo nog een enorm overwicht, maar de invaller kon zijn drie kansen in één minuut niet verzilveren (ook niet van één meter…).

De dubbel
In twee dagen twee wedstrijden gewonnen. Vier punten. En de tweede plek in de poule! Wie doet ons na??