B1 maakt korte metten met Midlandia

Met de twee nederlagen tegen Midlandia in de zaal in het achterhoofd (8-6 en 6-1), startte de B1 de veldcompetitie. Opnieuw stonden daarin twee wedstrijden tegen de angstgegner uit Bunnik op het programma.

Drie weken geleden werd de eerste wedstrijd tegen Midlandia gespeeld. Hoe die heroïsche wedstrijd afliep, lees je in het verslag van Kim over deze wedstrijd.

Voor coach Oskar was het opnieuw taak om de troepen op scherp te zetten. In de voorbespreking werd er gehamerd op eigen verantwoordelijkheid: een zich schor schreeuwende Oskar zou voortaan taboe zijn. Speler zijn voortaan zelf verantwoordelijk voor de felheid (uitverdedigen etc.) tijdens de wedstrijd.

Ondanks dat de coach zich afvroeg of deze woorden waren overgekomen, was de start uitstekend. De eerste aanval werd geen strobreed in de weggelegd en binnen no-time stond de 0-2 op het scorebord. De tweede aanval wervelde ook, maar vergat de bal in het mandje te gooien. Even later was ook de eerste aanval dat verleerd. Gevolg: Midlandia kon zich terugknokken in de wedstrijd.

De meegereisde ouders (op de hoogte gesteld van de voorbespreking) begonnen zich inmiddels af te vragen waar de coach mee bezig was. Hij kon zich niet beheersen en begon zijn ploeg opnieuw vocaal te ondersteunen.  Midlandia begon iets feller in de ballijnen te lopen en de eerste foute passes verschenen. De rust werd bereikt met een 4-3 achterstand(!).

In de pauze hamerde Oskar vooral op scherpte in de passing en doelgerichtheid. Die woorden misten hun uitwerking niet. Vijf tellen na rust had Synergo een strafworp verdiend. Die werd jammerlijk gemist, maar de toon was gezet. Synergo speelde bij vlagen erg dominant (de rebound was uitstekend geregeld) en deed in sommige aanvallen wel zes of zeven doelpogingen.

De B1 ging d’r op en d’r over: het gat groeide en groeide en bij 6-10 was de wedstrijd definitief in het voordeel van Synergo beslist. Tijd om Rik in te brengen. Hij kreeg slechts een taak: scoor in de resterende vijf minuten een doelpunt. Geen probleem voor Rik, want binnen een minuut had hij er een prachtige doorloopbal inliggen. Hij bepaalde daarmee de eindstand op 6-11.

Gesteld mag worden dat de B1 verlost is van het Midlandia-syndroom. Met vier punten uit evenveel wedstrijden bezet de B1 nu de tweede plaats. Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen Mia op het programma. Tijd voor revanche, want de eerste wedstrijd ging met 11-4 verloren (en dat terwijl Midlandia van Mia heeft gewonnen!)