Eindsprint levert S2 twee punten op!

Na het nipte verlies tegen koploper DVO, was het voor Synergo 2 taak om tegen Duko te winnen en ook theoretisch verzekerd te zijn van lijfsbehoud.

20100509_S2-Duko2De eerste wedstrijd tegen Duko was nog nipt verloren gegaan en de Duivenaren stonden vooraf samen met Synergo op de derde plaats (elf punten uit tien wedstrijden). Een jonge, fanatieke ploeg en dus een leuke uitdaging voor het tweede.

Met de start tegen DVO in het achterhoofd (0-4 voorsprong na tien minuten), begon Synergo 2 om half drie aan de wedstrijd. Er was veel publiek en alle ingrediënten leken aanwezig voor een leuke wedstrijd.

20100509.2_S2-Duko2De wedstrijd viel echter tegen! Van beide kanten was het een slappe vertoning. De scherpte ontbrak op alle fronten, zowel verdedigend (onnodige tegendoelpunten) als aanvallend. Marcel onderscheidde zich door slim te rebounden en dat leverde Synergo een kleine voorsprong bij rust op (6-5).

In de rust waren we het er over eens dat we op deze manier de wedstrijd niet zouden gaan winnen.

20100509.1_S2-Duko2In de tweede helft bleef het lang gelijk op gaan (echt veel beter werd het niet). Voordeel was dat Synergo bijna de hele tijd aan de goede kant van de score bleef: elke keer als Duko gelijkmaakte, scoorde Synergo in de eerste de beste aanval meteen weer. Vooral de doelpunten (afstandsschoten) van de dames hielden Synergo op koers.

Tien minuten voor tijd kwam Duko voor de laatste keer op gelijke hoogte. Sander joeg vervolgens – van grote afstand – twee loepzuivere afstandsschoten door het mandje en schoot daarmee alle aspiraties van de Duivenaren aan gort. In de laatste vijf minuten scoorden Ilse en Manon nog twee aardige doelpunten voor de statistieken (14-10).

Samenvattend: een niet al te beste wedstrijd, wel twee punten en uitzicht op de tweede plaats!