Overgangsklasse – derde klasse (verslag A1)

Zaterdag 20 maart stond voor de A1 de eerste veldwedstrijd van 2010 op het programma. Deze wedstrijd werd gespeeld bij en tegen EKVA A1, een team dat overgangsklasse speelt op het veld. Dat beloofde voor ons dus een hele lastige maar leerzame wedstrijd te zijn.

Eenmaal bij EKVA aangekomen hebben we even ingeschoten en een beginpraatje gehouden en de wedstrijd kon gaan beginnen. Eerste aanval: Jeffrey, Bram, Esther en Germay. Eerste verdediging: Kitty, Wieke, Mathijs en Bas.

2009-2010-a1Vol concentratie en scherpte begonnen we aan de wedstrijd, het was een wedstrijd die langzaam opgang moest komen. Vreemd genoeg was het Jeffrey die de score opende en wij zo op een 0-1 voorsprong kwamen tegen EKVA. Was toch wel een heerlijk gevoel om voor te staan op een ploeg dat drie klassen hoger speelt.

Deze voorsprong duurde niet lang, want al snel daarna was het EKVA dat ons weer op gelijke hoogte bracht. En zo liep EKVA al wel snel uit naar een 4-1 voorsprong. Deze doelpunten werden bijna allemaal gemaakt via een vrije bal of strafworp.

De eerste wissel werd gemaakt en Daan kwam er in voor Bram. Daan was de tweede speler die voor ons een doelpunt mocht maken. Via een wegtrekkertje achter de paal schoot Daan feilloos de bal binnen en zo stond het 4-2.

Toch waren de kansen er voor Synergo wel om te scoren. Zo had Jeffrey al twee of drie schoten die er ‘in’ zaten, maar dan toch net weer uit de korf vlogen en Mathijs die net een doorloopbal miste. Bram werd er vervolgens weer ingebracht en werd gewisseld voor mij.

Na deze gemiste kansen hadden we nog zo’n goeie tien minuten te spelen en was het EKVA dat voor rust nog uitliep naar een 6-2 voorsprong. Een prima resultaat voor ons tegen deze ploeg.

Thee
In de rust even bespreken over hoe en wat en ik denk toch wel dat we met zijn alle tevreden konden zijn over deze eerste helft. Nog een paar kleine punten besproken en toen maar eens kijken wat de tweede helft ons zou brengen.

De tweede helft kon beginnen en weer zat het Jeffrey niet mee met zijn schoten, omdat ze er net weer uitvlogen. In deze tweede helft was het EKVA dat de score opende en zo was het begin tweede helft 7-2.

Na dit doelpunt had EKVA best moeite met scoren en had het veel balverlies. In deze fase konden wij lekker aanvallen en zo schoot Bas een bal binnen waar bij het eerst nog niet zeker was of deze telde. Vanwege een fluitsignaal terwijl de bal in de lucht was. Iedereen keek om zich heen, maar uiteindelijk telde het punt: 7-3. Bij deze stand zakten beide ploegen een beetje in. Het tempo zakte een beetje en er werden foute passes gegooid. Maar EKVA kreeg helaas weer een vrije bal en ook deze werd knap binnen geschoten.

Met dit doelpunt kon EKVA er weer tegen aan en scoorde het heel snel de 9-3 binnen. De laatste wissel werd gemaakt en Jeffrey kwam er nog in voor Mathijs. Toch liet Synergo het niet bij drie doelpunten, want Daan schoot van afstand zijn tweede doelpunt binnen en was de stand 9-4. Beide ploegen vonden het wel prima bij deze eindstand, maar EKVA kon er nog een binnen schieten voor tijd en zo eindigde de wedstrijd met 10-4 in het voordeel van EKVA.

Achteraf een prima wedstrijd gespeeld tegen EKVA, ook al speelden ze een beetje matig. Als je als derdeklasser er vier scoort en tien doorlaat tegen een overgangsklasser, mag je aardig tevreden zijn.

En zo gaan wij vol zelfvertrouwen op naar de volgende wedstrijd. En hopelijk biedt dit ons iets moois voor in de competitie.