S3: toch nog een positief slot

Nee, degraderen is niet leuk. Sowieso niet. Maar degraderen terwijl je weet dat je eigenlijk een goede middenmoter bent, degraderen terwijl je vrijwel iedere wedstrijd met één punt verschil verliest, dat is extra wrang. En dan duurt zo´n zaalseizoen ook oneindig lang. En dan zijn Rotterdam en Den Haag ineens steden die heel ver weg liggen…

Maar zoals de titel al beloofde, zal ik hier een positief stukje van maken. En daar is ook alle reden toe, want de laatste wedstrijd van deze zaalcompetitie, tegen OZC, speelden wij van Synergo 3 een puike wedstrijd en behaalden we een punt. Daarmee zijn we meteen ook geen laatste in onze poule, want we hebben een beter doelsaldo dan degradatiepartner Swift. Hoera!

De wedstrijd tegen OZC 2 (jong, snel, strakke pakjes, hippe inschietshirts, collectieve warmlopers, brrrr…) was ook in Utrecht al niet heel slecht. De eerste helft werden we toen nog weggespeeld dooor een bijzonder snelle heer, maar de tweede helft wisten we dat te pareren door vakkundig achter te verdedigen. Dit keer mocht invaller Bram tegen deze snelle heer en hij wist (doordat wij door schade en schande wijs waren geworden) hem heel goed onder de duim te houden. Prima werk, de heer werd zelfs gewisseld! Ook de rest van ons team was goed opgewassen tegen de individuele kwaliteiten van OZC en eigenlijk hebben we de hele wedstrijd voor gestaan (alleen niet met rust, toen was het 3-3).

Het werd ook na rust geen doelpuntenfestijn, maar het spel was goed. Volgens (niet geheel neutrale) toeschouwer/coach Ferry was het een bijzonder vermakelijke wedstrijd om te zien. En ook wij, als spelers, hielden een goed gevoel over aan de wedstrijd. Dat uiteindelijk een van de heren van OZC, toen we met twee punten voor stonden, helaas nog twee afstandschoten erin gooide, dat zijn we eigenlijk alweer vergeten.

Op het wedstrijdformulier verscheen de uitslag 8-8, hoewel ik zelf nog steeds het idee heb dat het 10-10 was. Maar dat kan ook wishful thinking zijn. Dat valt niet uit te sluiten.

We gaan in ieder geval met een positief gevoel de (kunst)wei in.

Femke