Het weekend van Synergo 6

Voorafgaand aan het weekend kwam Woudenberg met het verzoek de wedstrijd te verplaatsen, zodat zij samen met hun eerste naar Lelystad konden afreizen om daar een kampioenswedstrijd te aanschouwen (deze wedstrijd werd overigens verloren). Helaas bleek (na veel te veel mailwisselingen) het zo te zijn dat voorgestelde tijdstippen voor Synergo 6 geen haalbare kaart waren, en heeft Woudenberg zich voor deze wedstrijd teruggetrokken.

Puntje bij paaltje dus een “vrij” weekend voor een deel van ons: Arjen, Sjaane, Renske, Eva en Sander mochten allen schitteren in Synergo 4, 5 of 7. Wellicht dat daar nog ergens een overwinning binnen te halen viel.

De dag begon met een wedstrijd van Synergo 7, waar Renske verdienstelijk meespeelde.
Synergo 7 speelde een leuke pot en ging met de overwinning aan de haal, met o.a. 2 mooie verre doelpunten van Danny, Renske die 4 doelpunten scoorde (daar moeten we het nog maar eens even met haar over hebben) en Rita die de voorsprong nog robuuster had kunnen maken, maar er helaas na het passeren van haar dame net niet in slaagde de doorloopballen er in te krijgen.

Na Synergo 7 stond uiteraard het 5de op het programma, hier maakten Eva en Sander hun opwachting. Vooraf was er het geloof op een overwinning, de wedstrijd uit tegen Fortuna was nipt verloren. Dus na alle nederlagen in 6 wellicht weer eens met een overwinning van het veld.

Waar het vak van Tom, Sander, Andrea en Eva vakkundig doorloopballen, korte kansen en een strafworp miste (zie strafworpencompetitie), was het vak van Peter, Jari, Yvonne en Dorieke de scorende motor, met veel schoten van Peter en Jari en bekwaam afvangwerk van Yvonne en Dorieke. Toen Eva zich voor rust afvroeg of er bij haar in het vak überhaupt al gescoord was, werd er in koor geroepen “Ja, jij…”.

Helaas was de scorende motor de 2de helft niet zo solide als de 1ste held en liep deze vast, Mats werd nog ingebracht om de boel weer aan de praat te krijgen, maar dat mocht niet baten. Tom verliet helaas ook vroegtijdig het strijdtoneel vanwege een verkrampte kuit (of was het toch vermoeidheid.) Hierdoor kon Arjen zijn warming-up in het veld doorzetten alvorens in Synergo 4 aan de bak te moeten. Helaas was Vrouwe Fortuna echter niet aan onze zijde, zodat de gasten uit Delft vleugeltjes kregen met een overwinning huiswaarts keerde (maar goed, die hadden hun naam ook mee wat dat betreft, red.).

Vervolgens was het de beurt aan Synergo 4 dat mocht aantreden tegen Haarlem. Tijdens de wedstrijd van Synergo 5 waren Andrea en Femke nog even snel bereid gevonden om beide een halve te spelen voor de ziek geworden Lizet. Ook bij S4 was Synergo 6 was hier vertegenwoordigd door Arjen en Sjaane in het veld, en Sander en Eva op de bank. Met een zorgvuldig bijeengeraapt groepie begon het 4de dus aan de wedstrijd.

Waar er uit met 2 punten verschil werd verloren, volgens bronnen uit het 4de mogelijk onnodig, was er vandaag dus een mogelijkheid op een overwinning. Sjaane bleek duidelijk in haar element tussen Arjen, Frank en Judith N. Ze scoorde het eerste punt voor Synergo en eindigde net als Renske in S7 met 4 doelpunten achter haar naam. Waarom hier wel en in S6 niet.

Vlak voor rust raakte Jos helaas nog geblesseerd, waardoor Sander de 2de helft op de plek van Jos zou opvullen. Helaas waren we niet bij machte om op een gat van 3 doelpunten goed te maken, waardoor Haarlem verder wist uit te lopen en de punten wist mee te nemen.

Dan nog twee mensen die verder het vermelden meer dan waard zijn:
Te beginnen bij George, die na volgend weekend het stokje als wedstrijdsecretaris gaat overdragen. Bedankt voor het regelen van alle invallers, dit weekend en alle weekenden de afgelopen jaren!
Daarnaast de redder van de dag, Rudolf, die 3 wedstrijden achter elkaar heeft gefloten, doordat de scheidsrechters van S4 en S5 niet zijn komen opdagen. Hulde!

Groet,
S6