Opvallend weekeindje korfbal

Een weekeindje korfbal waarin ik enkele opvallende momenten heb vastgelegd.

Zaterdag 8.45 uur verzamelen is geen fijne tijd voor een coach. Het team is dan zo hyperdepieper en stuitert alle kanten op. Opvallend genoeg moesten we in IJsselstein via de achterdeur de sporthal in. Wat een verschil eigenlijk met de VIP-entree in onze eigen kantine!

Opvallend: E1

Bij binnenkomst in de sporthal zagen we de E1 in actie; zij bogen een 2-0 achterstand om naar een voorsprong van 3-2. Helaas konden ze dit niet vasthouden en werd het 3-3.

Opvallend: C1

Bij de C1 hield het stuiteren op in de wedstrijd. Op de een of andere manier lukte het niet helemaal. Wat ook niet bijdroeg was het aantal afgefloten acties. De C1 deed het niet allemaal goed, maar bij drie afgekeurde doelpunten krijg je als coach geen fijn gevoel. Zeker als een gescoorde vrije bal over moet. En twee gemiste strafworpen van Jeroen doen ook zeer. Jesse verzachte dit gelukkig met zijn score.

Het scoren lukte niet. Wat vooral opviel was het weinig aantal schoten. ‘Te snel schieten, weinig rust in het schot’, kunnen we concluderen. En zeker ten opzichte van de afgelopen twee wedstrijden, was dit een gemis. Pas aan het einde kwam er meer baltempo in het team en was er meer rust tijdens het schieten. De C1 kroop dichterbij. Een mooie vrije bal werd benut doordat David de bal nèt terugspeelde naar Mirjam, maar hem zelf als aangeef omhoog gooide. Helaas was er daarna te weinig tijd. Het team bleef steken op 5-6.

Opvallend De Dreef

dedreefgoogleHet nadeel van vroeg coachen, is dat je het idee hebt dat het heel laat is, terwijl het nog geen twaalf uur is. Wel een mooie gelegenheid even bij de jeugd te kijken in De Dreef. Telefoontje van de C2: gewonnen met 8-2 (zonder strafworpen). De E2 blijkt de tegenstander met 15-3 opgerold te hebben, met een zeer doelpuntrijke invalbeurt van Maaike (10!) en Ole. De B2 die niet veel over de wedstrijd wilde vertellen, dus dat doe ik ook maar niet. De D1 die “eindelijk eens echt moest verdedigen”. Weer dezelfde scheidsrechter in actie en langs het veld liep een bekende met een fotocamera. Leuke foto’s van de jeugdteams!

Opvallend: B1

Die middag in onze thuishal De Dreef bleek de B1 in strijd met Viking. Een leuke wedstrijd met veel kansen voor onze B1. Kim was los en scoorde er vijf van de negen. Vlak voor tijd de voorsprong van 9-8, waarbij Ilan de doelpuntenmaker om de nek vloog en daarna het record van Usain Bolt moest verbeteren om weer op tijd terug te zijn bij zijn verdediger.

Opvallend: RBG

shirt_rbg_achterkantOok opvallend was de RBG die vanaf de tribune even een ‘onder de 16’-liedje maakte. Uit de losse pols, wat een talenten! “We komen uit Utrecht centraal, we zijn de gekste van allemaal. We drinken Ranja, ja echt! Wij komen uit Utrecht!”

Opvallend: A2

Ook bij de A2 is me aardig wat bijgebleven. Marieke nam een strafworp, maar keek vlak daarvoor zo lief en lang naar het publiek dat de stip mis ging. Camiel die veel mooie doorloopballen kreeg maar miste, terwijl Stefan er zo even twee doelpunten inlegde. En er was een weddenschap om een krat bier als Stefan drie doelpunten zou scoren in een wedstrijd. Daardoor pikte Stefan de volgende strafworp in van Marieke. Maar helaas! Ook wilde hij geen bier-deal sluiten met zijn tegenstander de hebberd.

Opvallend: A1

Een nieuwe nummer-1 in de strafworpencompetitie! Jeffrey had zijn stip gemist en kwam nu in totaal op drie. En daarna met Mathijs’ tweede misser in deze wedstrijd kwam hij gelijk met Jeffrey!

Opvallend feestje

20100123 vip-hollywoodDe vrijwilligers stonden in the picture. het bestuur onthaalde hen met een rode loper en mooie dames tijdens de fotoshoot. Opvallend was Femkes werk om de loper rood te behouden en niet wit van de sneeuw. Een erg gezellige avond met leuke muziek, veel mensen en opvallend veel gebroken glazen…

Zondag

Zondag 9.15 uur waren de auto’s weer sneeuwvrij gemaakt. Synergo 2 had een uitwedstrijd. Deze keer slechts naar Vlaardingen. Het lijkt er wel op dat het bij al onze uitwedstrijden flink sneeuwt. Toch mag S2 niet klagen over Rijkswaterstaat; de wegen zijn elke wedstrijd keurig onderhouden en vrij van sneeuw en ijs. Toch was de coach wat later aanwezig dan de rest. Dan komen er toch wat gedachten op als ‘beetje laat gemaakt?’ en ‘bij wie?’ Nee hoor; “zonder navigatie moeten rijden”.

Nostalgische herinneringen kwamen boven aan een tijd zonder vrouwenstem (of in het geval van Karel: Ernie) die je de weg wijst en vertelt wat je moet doen. Maar het allerergste; Marc was dus te laat, maar schreef geen verslag! (Waar zijn de tijden gebleven van handhaven en sancties naleven.)

Opvallend: S2

zaalPositiever nieuws is dat we zelfs om 11.15 uur supporters hadden! Niet de (bijna vaste) supporters van Fiducia, maar wel met Synergo 1 en Walter! Deze laatste heeft de vroege morgenstond gebruikt om te komen kijken. Chapeau! En hij moest die middag zelf nog spelen. Ook nog een vervelend moment, want Judith verdraaide haar knie en kon niet meer verder spelen. Namens het team; heel veel sterkte!

En bij een gelijke stand, op het moment dat Synergo net even wat verslapte en er wat foutjes kwamen, sloeg Vlaardingen toe. Een voorsprong, met daarna het gat van twee. Dit werd nog drie, maar vlak voor tijd wisten we nog op twee punten te komen. 16-14. Wéér een wedstrijd ‘net niet’. We speelden weer goed, maar kwamen weer net te kort. Een mooie wedstrijd, maar met alweer een minder mooie uitslag. Volgende keer beter!

Opvallende terugreis

Normaal gesproken lijkt de terugreis altijd korter dan de heenreis. Daar was deze keer totaal niets van waar! Ernie stuurde ons zomaar langs Utrecht en we kwamen uit in Zevenaar. We hadden geluk, want er stond daar een wedstrijd op het programma met enkele bekenden.

Opvallend: S1

logoveerkrachtHet begon wat moeizaam, maar S1 boog een achterstand van 6-2 om naar 6-7! Veerkracht! Het eerste schot na rust gaf de voorsprong. Helaas gaf Zwaluwen wat meer gas en lukte het af en toe even niet meer in de aanval. Opvallend doelpunt van Ilse; eerst er een heer uit lopen en de bal daarmee onderscheppen, inspelen en een bovenhandse doorloopbal scoren onder de korf, met veel effect en gevoel.

Opvallende conclusie

Zo, weer een heel weekeinde Synergo. Gelukkig kon ik maandag weer naar het werk; lekker uitrusten!

Sander.