Synergo C1 verliest van nummer 2 SSS C1

Na de geweldige wedstrijd van vorige week tegen RDZ moesten we zaterdag aantreden tegen het lastige SSS uit Wageningen. Met de wedstrijd van vorige week nog in gedachten en omdat er goed getraind was deze week, maakten we zeker een goede kans om het SSS heel erg lastig te gaan maken. Dit bleek ook na de uitslag die je pas weet als je dit stukje gelezen hebt (of je kijkt bij de uitslagen).

Voor de wedstrijd natuurlijk het praatje waarin Sander en ik vertelden dat als we net als vorige week met vooral strijd en beleving aan de wedstrijd moesten beginnen en geconcentreerd moesten verdedigen om SSS niet in zijn spel te laten komen.

De scheidsrechter (Rudolf) floot voor de wedstrijd en Synergo C1 begon scherp en fel aan de wedstrijd. SSS had hier totaal geen antwoord op, waardoor Jeroen na drie minuten een mooi afstandschot kon scoren. Kort daarna scoorde SSS de gelijkmaker. Omdat we goed speelden en elke keer op voorsprong kwamen, had SSS veel moeite om bij te blijven. Na negentien minuten keken we dan toch tegen een 3-4 achterstand aan maar al snel werd het 4-4 door een afstandsschot van Jesse. Mirjam maakte in de 23e minuut gelukkig 5-4 en met deze stand gingen we ook de rust in.

De frustratie droop er vanaf bij de tegenstander (was te zien en te horen aan een aantal reacties) maar was het nou onderschatting of kwam het door het goede spel van de C1? Ik denk het laatste. Loes mocht van ons even de wedstrijd analyseren en kwam tot de conclusie dat we niet te veel moesten inspringen maar dat we wel heel fel speelden en daarom dus goed in de wedstrijd zaten.

In de rust wisselden we Loes voor Sarah. De tweede helft begon en na negen (9) seconden (!) kregen we een doelpunt tegen en stond het dus weer gelijk 5-5. Na dit doelpunt kwamen we in een dippie want binnen twaalf minuten stond het 5-9 voor SSS. Gelukkig hebben wij een team dat niet zo snel de koppies laat hangen. Dit bleek ook wel, want in de 18e en 21e minuut kwamen we op 7-9. Zou het nog lukken om terug te komen van de achterstand? Helaas scoorde SSS in de 22e minuut de 7-10 en kort daarna volgde de 7-11 dus dat was even flink balen. In de laatste minuut maakte Jesse nog een fantastisch doelpunt maar het was niet genoeg voor de overwinning. Eindstand: 8-11

Al met al een hele leuke wedstrijd waarin misschien wel meer in had gezeten en Jurriën baalde dat hij geen radslag had kunnen doen.Volgende week dan maar, Jurriën?

Volgende week de uitwedstrijd tegen Fortissimo en gaan we natuurlijk weer voor de twee punten!