Synergo-ploegen doen het goed tegen de koplopers

Veel jeugdteams speelden zaterdag tegen de koplopers uit hun poule. De D1 verpletterde de koploper Ter Leede met 6-1 en gaat nu zelf aan de leiding. Het eerste won ook overtuigend, met 18-11, van Achilles uit Almelo.

Verder was er de eerste overwinning van de F1 (5-3 tegen Woudenberg) en won de A2 zijn tweede wedstrijd (5-8 tegen Antilopen). De E1 speelde knap gelijk tegen KCD, waar eerder dit seizoen nog met 9-3 van verloren was.

De E2, C3, C1 en B1 speelden tegen de koploper of nummer twee uit hun poule. Hoewel al deze wedstrijden geen punten opleverden, konden de coaches toch tevreden zijn.

De E2 was eigenlijk veel sterker dan Nova, kreeg ook veel meer kansen, maar rondde te weinig af. Nova deed dit een stuk beter. Toch speelde de nieuwe E2 zijn beste wedstrijd tot nu toe.

De C3 trof Kesteren. In de eerste wedstrijd was het verschil groot, nu ging de C3 lange tijd aan de leiding. In de tweede helft bleek Kesteren toch net iets te sterk (3-5). De C1 kwam SSS voor de tweede keer tegen. De eerste wedstrijd eindigde in 9-1. De C1 speelde echter een puike partij en stond voor rust zelfs nog voor (5-4). Na de pauze boog SSS de score echter om. Maar een 8-11 eindstand is niets om je voor te schamen.

De B1 kwam Midlandia voor de tweede keer tegen. De ploeg uit Bunnik stond tweede en de eerste wedstrijd was geëindigd in 1-6. Coach Oskar hamerde er echter op dat er meer te halen was en dat de B1 dit jaar al veel progressie geboekt heeft. Die progressie was duidelijk zichtbaar. Na een matige start (3-0), kwam de B1 sterk terug (3-4). Op dat moment had de B1 alles onder controle en de punten leken binnen handbereik. Midlandia kwam echter langszij en het publiek ging achter de thuisploeg staan. De B1 werd onrustig, maakte veel (plaats)fouten en Midlandia ging er op en er over. Toch heerste er tevredenheid over het spel.

Het eerste speelde voor het eerst in De Dreef. Er was een gezellige sfeer op de tribunes en die sloeg over op de spelers. Na een matige start (2-4 achterstand), was Synergo de rest van de wedstrijd Achilles duidelijk de baas. Met de 18-11 eindstand kan Synergo tevreden zijn. Met een verliespunt achterstand op koploper Zwaluwen (waarvan Synergo eerder dit zaalseizoen al won) is alles nog mogelijk.