Nominatie Synergo Utrechtse Sportprijs

De nominaties voor de Utrechtse Sportprijzen 2009 zijn bekend. Wie wordt Utrechtse sportvrouw van het jaar? Wie sportman? En wie sporttalent, sportploeg, sportcoach, sportvereniging en sportvrijwilliger? Op woensdag 27 januari 2010 weten wie de felbegeerde titels winnen. Tijdens het Sportgala in de Stadsschouwburg Utrecht maakt wethouder Sport Harm Janssen samen met een aantal grote namen uit de sportwereld de winnaars bekend. Synergo is een van de 3 genomineerden voor de sportvereniging van het jaar. Atletiekvereniging Phoenix en hockeyvereniging MHC Fletiomare zijn de andere 2.

Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Wij schreven in onze inzending, die deels ging over onze samenwerking met de moskee het volgende: ‘Door een brug te slaan tussen een oer-Hollandse sport en een moskee, hoopt Synergo ook in de buurt meer bruggen te kunnen bouwen: het zou fijn zijn als in de toekomst meer leden van de club uit de directe omgeving (Overvecht, Tuinwijk en Ondiep) zouden komen. De club heeft hiertoe recent overleg gehad met de beweegmakelaar van Cumulus. Synergo gaat graag contacten met de gemeente Utrecht aan om meerdere van dit soort initiatieven te bespreken en te bekijken op welke wijze ambities van de stad en de sportclub elkaar kunnen versterken.’

En dit sluit weer mooi aan bij de ambities van de gemeente Utrecht, zo bleek uit de woorden van wethouder Sport, Harm Janssen: “We willen het sportieve imago van de stad vergroten. En werken hard aan een topsportklimaat waarin ieder zijn of haar talenten kan ontplooien. Maar ook in de breedtesport investeren we flink. En dat werpt zijn vruchten af. Ik ben er dan ook trots op dat er in de categorie sportvereniging en vrijwilliger veel voordrachten zijn gedaan en dat de inzet en prestaties van een hoog niveau zijn.”

We vinden het nu al een mooie beloning voor alle bijna dagelijkse inspanningen van de TC, JC, JTC, scheidsrechters, supportersvereniging, AC, trainers en coaches, kantinecommissie, archivaris, schoolkorfbaltoernooicommissie, bestuur en alle andere vrijwilligers die ons kluppie mogelijk maken.

We vieren ons eigen feestje vast op zaterdag 23 januari. We nodigen jullie allemaal uit voor het vrijwilligersfeest, dat dit jaar in het teken van VIP’s en Hollywood zal staan. In de schijnwerpers gaan we!
Ouders zijn natuurlijk van harte welkom. Sterker nog, kom langs en geef de vrijwilligers nog eens een extra pluim!

Anne