Gelijkspel voor de A1

Zaterdagavond, de derde uitwedstrijd voor Synergo A1 op rij. Na een dip hopen we in het nieuwe jaar de draad weer op te pakken.

Eerste tegenstander Midlandia A1. Geen onbekende van ons, in een goed gespeelde wedstrijd van ons werd het eerder dit seizoen 14-11. Op het veld werd het in een mindere wedstrijd 6-6. Maar goed, een lastige tegenstander dus.

Het begon zoals we al een paar keer zijn begonnen; slap, chaotisch, dom en inzetloos. Na een 0-1 voorsprong werd het een 5-1 achterstand. Maar deze keer vochten we ons goed terug, wat resulteerde in 5-5. Kort daarna stond er alweer 7-5 op het scorebord. Nog een treffer van ons voor rust; 7-6.

Na de pauze
In de tweee helft werd het snel gelijk en het bleef uiteindelijk een tijdje 8-8 staan. Toen kakten we weer in en werd het 10-8 achter. En toen begon het weer. Na een onterecht afgekeurd doelpunt en daarna een zogenaamde overtreding vroeg Walter om uitleg. Dat accepteerde de scheids niet en stuurde hem van het veld af. Gelukkig was Marc er nog langs de kant met op de tribune de trouwe honden van Fiducia die ons steunden.

In deze fase lieten we ons weer aan alle kanten voorbij lopen. Na een aantal merkwaardige beslissingen van de scheids kwam de feeling weer bij ons. 10-9 en een vlotte 10-10 gaven ons de hoop dat wij eindelijk weer eens aan het goede eind zouden trekken. Maar al snel weer 11-10 waarop zij langzamer gingen spelen. Twee minuten voor tijd werd het nog 12-10. Hoofdjes gebogen, mopperende spelers lieten merken dat het niet de eerste keer was en dat het geluk ons deze keer weer niet meezat.

Maar toen een goed opgezette aanval, schot, BAM! 12-11 met nog 63 seconden op de klok. De hoop herleefde weer en iedereen ging er honderd procent voor. Midlandia nam uit, zette snel een vang neer en de heer van Bas bleef te lang met de bal in zijn handen staan. Snel pakte Bas de bal en gooide ‘m naar het andere vak. Helaas verspilde die ‘m. De bal werd snel teruggeplaatst naar het aanvalsvak van Midlandia. De dame van midlandia wil de bal breed gooien maar mist de kracht. Mathijs ziet dat en graait met zijn ogen dicht naar de bal in de hoop dat die in zijn handen ligt. Het is rond, zwart met witte vlakken. Ja het is de bal! Een pass van leven of dood vliegt naar het aanvalsvak van Synergo. Jeffrey vangt hem en twee heren vliegen om zijn nek. Bram staat dus vrij onder de korf. ‘Ogen dicht en gooien’, dacht Jeffrey. Hij komt aan, Bram tilt en…….. SCOOOOOOORT!!! 12-12!

Synergo A1 word gek als ze zien dat er nog drie seconden op het bord staat. Aan de ene kant verdriet aan de andere kant vreugde alsof ze kampioen zijn geworden. Soms kan het leven toch mooi zijn. Na een twee keer het te hebben laten liggen in de slotfase, staat nu het geluk aan onze kant. Een verdiend punt die we keihard nodig zullen hebben voor het kampioenschap.

Waanzinnig goed gevochten na een hele wedstrijd continu achter of gelijk staan. Hopelijk zien we nu het licht weer en kunnen we weer voorzichtig naar boven kijken.

Eerste aanval: Esther, Kim, Bas, Mathijs
Eerste verdediging: Kitty, Wieke, Bram, Jeffrey

Na een kwartiertje ging kitty eruit voor Nomi, want Kitty had een blessure aan haar rug, Germay was niet aanwezig.

Groeten,
een trotse A1-aanvoerder.

P.S. De scheids lette niet goed op en vulde 14-14 in.