Wel credits, geen punten voor S2

Synergo 2 kreeg de credits voor een uitstekende wedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen DSC. De routine bracht de Eindhovenaren in de slotminuut echter toch de twee punten (13-14). Synergo bleef verslagen en zonder punten achter.

De verhoudingen vooraf waren duidelijk: DSC, dat op het veld acteert in de reserve eerste klasse, had twee wedstrijden (ruim) gewonnen. Synergo moest nog wennen aan het hogere niveau en stond puntloos laatste.

In het eerste kwartier was dit papieren overwicht goed te zien. DSC legde de aanval van Synergo lam en kwam zelf steeds beter in de wedstrijd. Het resulteerde in een 1-5 tussenstand. Daarna bleven de gasten lange tijd droog staan en begon de aanval van Synergo beter te lopen. Er kwam meer beweging en het schot werd langer uitgesteld. De rust werd bereikt bij 6-6.

Na de pauze bleef de verwachte tempoversnelling van DSC uit en bleef Synergo redelijk eenvoudig bij. Er ontstond een boeiend gevecht, waarbij beide ploegen evenveel kans op de overwinning leken te hebben. Even leek de wedstrijd in Synergo’s voordeel te kantelen, toen Ilse drie minuten voor tijd de 13-12 binnenschoot.

In de laatste minuten toonden de gasten echter hun klasse door het tempo te verlagen, lang balbezit te houden en het schot uit te stellen. Ze schoten uiteindelijk in de slotminuut van grote afstand (en onder hoge druk) de winnende binnen.

De druiven voor Synergo zijn zuur. Toch geeft deze wedstrijd vertrouwen voor de rest van de competitie. Volgende week wacht Phoenix uit Zoetermeer en kan de rode lantaarn overgedragen worden.